Menü

2011.07.08.     Hozzászólás 0

Eseménytelen órák - VII. szakasz: Tour de France 2011

Az események, sajnos 48 km-rel a vége előtt pörögtek fel egy hatalmas bukást követően.

A verseny a 7. szakaszon Chateauroux-ba, Gerard Depardieu szülővárosába érkezett. A leghosszabb 6. szakasz után a második leghosszabb, teljesen sík 218 km várt a mezőnyre. A szakaszt hűvös szeles időben kezdték meg a versenyzők, mely a későbbiek során sem változott sokat. Menetrendszerint egy 4 fős szökéssel indult a nap, melyhez ötödikként csatlakozott a francia Talabardon.

Eseménytelen órák következtek a versenyben, az átlagsebesség sem érte el a 40 km/h. Az operatőrök kényük és kedvük szerint brillíroztak és megcsodálhattuk Amboise kastélyát és Loire egyéb ékköveit. Sajnálatos módon Boonen feladta a versenyt, fejfájásra panaszkodva. Az események, sajnos 48 km-rel a vége előtt pörögtek fel egy hatalmas bukást követően. Leipheimer és Horner is elesett a Radioshackből, de Wiggins is a földön találta magát, őt kulcscsonttöréssel el is szállították a mentők, így feladni kényszerült a Tourt.

 

81688-Et7_Cavendish.jpg

 

A bukás után az élmezőnyben mindössze 60-an maradtak, így megfogyatkozva nem sikerült a részhajrá előtt megfogni az élen állókat, akik így elhalászták a legértékesebb helyeket. Végül a mezőnyhajrát Cavendish nyerte. 13 km-rel a cél előtt már senki nem volt elöl, és innen minden a HTC-Highroad akarata szerint alakult. A hajrát mégis Greipel nyitotta meg, de Cavendish ismét tudott válaszolni a kihívásra, megismételve 2008-as első sikerét ugyanitt, Chateauroux-ban. Másodikként a jól helyezkedő Petacchi haladt át a célon, míg Greipel csak a harmadik lett.

Az összetettben az élen nem történt változás, de Leipheimer innen egyértelműen Klödennek fog segíteni, ugyanis 4:29 hátránya lett a bukás után az összetettben. Hornert a célbaérkezés után kórházba szállították, és ő is kiszállt a küzdelemből. A hétvégén a Massif Central egészen biztosan hoz majd változást, így érdemes figyelemmel követni a versenyt a továbbiakban is.

Olvass többet a témáról: Tour de France 2011
Ez is érdekelhet: tour de france 2010