Menü

2010.06.02.     Hozzászólás 0

Érem- és ponthalmozás Merida-módra

Igen sűrű, és éremdús volt a meridások utolsó májusi hétvégéje. A csapat jellegzetes, zöld-fekete sátra Szilvásváradon és a horvátországi Samoborban is visszaköszönt.

 
Igen sűrű volt a meridások utolsó májusi hétvégéje. A csapat jellegzetes, zöld-fekete sátra Szilvásváradon és a horvátországi Samoborban is visszaköszönt. Amíg a riderek jelentős része a T-Mobile Top Maraton sorozat 1. állomásán, a Caprine Maraton Szilvásváradon állt rajthoz, addig a válogatottak a nemzetközi szövetség versenynaptárában szereplő, külföldi, C1-es kategóriájú viadalon rótták a kilométereket.
 
80775-merida3.jpg

- Az idei szilvásváradi maratonon egy kicsit kedvezőbben alakult az időjárás, mint tavaly. Szerencsére Bánkúton 10 fok felett volt a hőmérséklet – szemben a tavalyi néggyel –, így komfortosabb körülmények között versenyezhettek a résztvevők. A csapatban több jó eredmény is született, Szalontay Bence rövidtávú U17-es aranyérmes, Kis József master hosszútávon első – abszolút negyedik – lett, Vas Péter master harmadik – abszolút nyolcadikként – végzett. Lobmayer Balázs, férfi rövidtávon harmadik helyet szerzett. A tíz esztendős Vas Balázs rövidtávon a csapat legfiatalabb versenyzőjeként harmadik helyen futott be. Sajnos idén az elit női kategóriában nem indítottunk versenyzőt. Módos Gabi a horvátországi Samoborban vett részt egy C1-es besorolású XCO versenyen. Itt 6 UCI-pontot szerzett az elért 12. helyezésével – foglalta össze Mikula Gábor, a Merida Maraton CST csapatvezetője.

 

A Szilvásváradi Lovasstadion közönsége egy világsztárt is ünnepelhetett: a hazai Merida-forgalmazó képviselőjének, Kovács Tamásnak a meghívására Magyarországra érkezett a tavalyi világkupa-elsőséget szerző német Multivan Merida Biking Team proficsapat svájci sztárkerekese, a 2005-ös Eb-ezüstérmes, tavalyi Duna Maraton-második Andreas Kugler. A svájci bringás a 117 kilométeres hosszútávon, mintegy fél órával a legjobb magyar eredményt jegyző Blazsó Márton előtt ért célba. - Nehéz versenyen vagyok túl, de a pálya igen élvezetes volt, a sár miatt nehezebb volt, mint tavaly a Duna Maraton. A szervezés felveszi a versenyt a világ legnagyobb maratonjaival. Hamarosan a svájci bajnokságon indulok, ezt felkészülési versenyként illesztettem a programomba, nehézsége miatt jelentősen túlmutat az edzésintenzitáson – mondta az alpesi kerekes. Célba érkezése után arról érdeklődött, volt-e már jobb időeredmény ezen a pályán. Összehasonlításként: a 2008-as versenyen száraz időben Buruczki Szilárd 4:59:07-es idővel nyerte a 117 kilométert, tavaly – szakadó esőben és 4 fokban – Parti András 5:17:29-et teljesített, idén Kugler 05:06:19-cel lett a legjobb az igen saras pályán.

 

Módos Gabriella (Merida Maraton Team CST) 2008-ban elsőként, tavaly másodikként zárt a Caprine Maraton Szilvásváradon. Ezúttal a samobori, UCI C1-es kategóriájú olimpiai krossz-viadalon állt rajthoz, a magyar válogatott színeiben. - A hegyikerékpározás állóképességi versenyszámainak csúcsa az olimpiai krossz, így ez egyfajta motiváció a szememben. A szövetségi kapitány bizalmat szavazott, válogatott kerettag lettem, melynek fő célja, hogy segítsem a női olimpiai kvalifikációt. Ez szintén erősen motivál. Hogy megszerezzük a nemzet kvótáját, gyűjteni kell a nemzetközi szövetség, az UCI által jegyzett világranglista-pontokat. Így történt, hogy egy dobogó-esélyes szilvásváradi futamot kihagytam, és Horvátországba utaztunk C1-es XCO versenyre, ahol végül 6 pontot sikerült bezsebelnem. Az egyesületi vezetéssel és a szövetségi kapitánnyal egyeztettünk, amíg a keretben helyet kapok, ez a prioritás! – fogalmazott Módos Gabriella.

Az LTV Merida Racing fiataljai közül Lukács Bálint és Béla Attila a szilvásváradi maraton középtávján indultak, ahol a „kéz-a kézben” befutó alkalmával Bálint chipje hamarabb csippant, így Attila az abszolút harmadik helyet jegyezheti a győztes Melts András és Bálint után. A váci székhelyű klub, ifjúsági olimpiára készülő hölgy tagja, Kéri Zsófia, Módos Gabiékkal a szlovén határ melletti viadalon versenyzett, ahol az elit nőkkel indított mezőnyben végül junior kora ellenére is 13-ként tudott célba érni. Ugyan itt Vaskó Luca (Merida HCT) 1 kör hátránnyal 15. lett.
 
 
80775-merida22.jpg
 
 Andreas Kuglernek és Lukács Bálintnak volt még egy „kötelező” programja hétvégén: a T-Mobile Top Maraton sorozat bemutató sajtótájékoztatóján Bálint volt a vendégként meginvitált Andreas német-magyar tolmácsa.

 A Merida Maraton CST master elitjei kedden hajnalban elindultak a negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Trans Germany többnaposra, amely az idén Garmisch-Partenkirchenből rajtol és négy nap elteltével a Bodeni-tó partján, Bregenzben ér véget. A csapatot a szilvásváradi master dobogósok képviselik Holló Tibor és Mikula Gábor segítségével. Módos Gabinak a következő megmérettetése az UCI S1 kategóriájú három napos csehországi viadal, a Merida Bike Vysocina lesz június első hétvégéjén, melynek keretében sprint-, olimpiai krossz és maraton versenyen fog rajthoz állni, reményei szerint teljesítményével újabb világranglista-pontokat szere
Olvass többet a témáról: merida, kerékpár maraton, verseny