Menü

2009.07.22.     Hozzászólás 0

Első szakaszgyőzelmét aratta Astarloza- Tour de France

Mikel Astarloza élete első szakaszgyőzelmét aratta a Tour de France 16. szakaszán! Contador az összetettben továbbra is őrzi a sárga trikót.


A spanyol kerekes, Mikel Astarloza nyerte meg a Tour 16. etapját. Sikerével Astarloza pályafutása első szakaszgyőzelmét aratta Martigny és Bourg-Saint-Maurice közötti 159 km keddi szakaszon. A Hétfői pihenőnap után a tegnapi etap két nagyobb heggyel várta a versenyzőket.

Az Astana továbbra is megszeretne őrizni Contador sárga trikóját, így a mezőnyben haladtak, és védték a spanyolt.
Egy négyes szökevénycsoport meglépett a mezőnytől, miközben megkezdték a leereszkedést az élen a második hegyről.

Tour


A szökevények közül másfél kilométerrel a vége előtt robbantott Astarloza, és be is húzta magának a szakaszt.  A spanyol kerekes pályafutása első szakaszgyőzelmét aratta a Tour-on. Másodikként Sandy Casar, míg harmadikként Pierrick Fedrigo végzett. Contador közel egy perc hátránnyal a tizedik helyen zárta a szakaszt.

A keddi etapon sajnos Jens Voigt hatalmasat bukott. A német versenyzőt kórházba kellett szállítani, sérülése csapatfőnöke, Bjarne Riis szerint súlyos.

A 17. szakaszon Bourg-Saint-Maurice-ból  indul a mezőny és 169.5 kilométer megtétele után a Le Grande-Bornand-be érkezik!

Nálunk most megnézheted az 14.etap véghajrájának legizgalmasabb pillanatait:

Olvass többet a témáról: armstrong