Élményteli kerékpártúrák a Magas-stájerországi régióban Hír

(x) - Támogatott tartalom
2020/03/13
Két keréken vagy a saját lábaidon, mindegy. A sebesség az élményhez igazodik.

A Magas-Stájerországi régió, Stájerország északkeleti csücske, kerékpáros élményeket, változatos kerékpárutakat, e-bike kölcsönzőket, kerékpárbarát vállalkozásokat és jóképű túravezetőket kínál. 

A csúcstámadókat és túrázókat a BergZeitReise, egy kulináris hütteélményekkel felturbózott túrakörút várja.
A régió, mely a stájer Semmeringtől, a Hochschwab hegységen át, egyészen az Eisenerzi Alpokig nyúlik, minden kerékpáros számára megfelelő kerékpárutat kínál: a családbarát túráktól, a kemény, adrenalindús túrákig a stájer hegyeken át.


Kerékpártúra Magas-stájerországban családosoknak:


A Mürzer Oberland Naturparkban minden élménybringás megtalálja mire a szíve leginkbb vágyik. A Schneealm úton felfelé lélegzetelállító panorámában lehet részünk, míg el nem érünk egy alpesi fennsíkra. Itt aztán vehetünk egy mély levegőt, élvezhetjük a kilátást, vagy hüttétől hüttéig gurulva kényeztethetjük magunkat helyi ínyencségesekkel. Vadhús specialitásokkal, édes Windberg kreációkkal és alpesi organikus sajtokkal feltölthetjük az energiaraktárainkat, mielőtt tovább indulnánk.
A hűvös vizek kedvelőinek a Mürz vagy Mura folyók melletti kerékpárostúrákat ajánljuk. A kisebb sikerélmények, mint a Neubergi kastély üvegmanufaktúrájának, a télisport múzeumnak, az Oberkapfenbergi várnak vagy a Brucki Kastélyhegy elérése ad muníciót a továbbtekeréshez.

Nézd meg őket itt:

 

Családi kerékpártúra Forrás: Steiermark Tourismus Tom Lamm
Családi kerékpártúra
Forrás: Steiermark Tourismus Tom Lamm

 

Az adrenalindús élmény, vezetővel vagy anélkül is garantált

 

A Mariazeller Bürgenalpe vagy a Aflenzer Bürgeralm lejtői igazi kerékpáros élményt nyújtanak. Mindkét parkban kezdők és profik is megtalálják a számukra kedvező nyomvonalakat, természetesen csak a kényelmes liftezés után. Ha ez a két park nem nyújt elég izgalmat, akkor feltekerhetsz Präbichlre. Az itteni kalandparkban egy Burmai híd, 2 köteles lecsúszás és egy, a Grüblsee felett áthaladó, 650 méter hosszú Flying Fox várja a vendégeket. Ugyanitt 6 hegyi gokart és szafari vonatok áll rendelkezésre a felfele szállításhoz. A hegyi élményeket vezetők kísérik.


www.bikearena-aflenz.at, www.buergeralpe.at, www.alpfox.com

Panoráma kerékpáron Forrás: Steiermark Tourismus Tom Lamm
Panoráma kerékpáron
Forrás: Steiermark Tourismus Tom Lamm

 


Túrázás az inspiráló természetben. Magas-stájerország túrái

 


A mindennapi stressz és mókuskerék elkerülése végett, gyerünk a gyönyörű szabadba, hogy újratöltsük az energiaraktárainkat. Magas-Stájerország túraútjain a természet, a kultúra és a kulináris örömök egyesülnek. A 18 napi szakaszos BergZeitReise mélyzöld erdőkekkel, kristálytiszta vizekkel és lélegzetelállító kilátásokkal vonzza a látogatókat. Az úton vendéglátók, séfek, sajt manufaktúrák próbálják kulináris élményekre csalogatni a túrázókat.


Tippek és ajánatok:

To the Wind- and Bikepark Pretul. E-bike kölcsönzés mellé ingyenes, vezetett E-bike túra, hétfőtől-vasárnapig, oktatással együtt. Bérlés: € 46 – sisakkal együtt. www.sport-buchebner.at
Hochschwabi hegyi élmények:

E-bike kölcsönzés vezetővel, ülős felvonóval az Aflnezer Bürgeralmra, egy kényelmes körtúra "Fölzalm- Schwabenbartl" vagy „Voisthalerhütte – Seewiesen” és taxival visszaút.
Egyéb szolgáltatások: E-bike fél napra: 25 €, egész napra 55 €. Túravezetés: 150 €

, www.doerflerwirt.at

BergZeitReise útikalauz, egy napos túraajánlásokkal 9,90 € www.hochsteiermark.at vagy online

Vezetett kerékpártúrák "Leoben Culture Bikers" A Gösser sörfőváros Leoben keresztül, T: +43 676 5609188 or kulturradler.leoben@gmail.com

További információ:

 

Túra át a Stájer hegyeken Forrás: Steiermark Tourismus Tom Lamm
Túra át a Stájer hegyeken
Forrás: Steiermark Tourismus Tom Lamm

 

Erzbergi élmények

Bányalátogatás, utazás "Hauly" bányadömperrel. Az adrenalindús pihenéshet foglalj az Alpin Resort Erzberg-ben szállást. 

További információ: 
www.hochsteiermark.at