Menü

2008.10.08.     Hozzászólás 0

KA- Mozgásvilág

Ellopták a bringámat...

Hála istennek nem az enyémet, de a környezetemben már mindenkiét. Ettől nem érzem magam szerencsésebbnek...
Nekem a kabátom tűnt el.

Azt mondjuk 10 perc múlva visszahozta egy idősödő szomszéd, hogy egy fiatal gyerek  volt az, és ledobta náluk az udvarba. Én persze leordítottam az Úr fejét, aki viszont csak jót akart nekem. Így már mindkét félnek volt egy piros és egy fekete pontja.

De, hogy visszakanyarodjunk a kerékpárokhoz, az első remekbe szabott élményem akkor volt, mikor a feleségem bicója tűnt el a felújított Népligeti Buszpályaudvarról. Lelakatolva, biztonsági őrrel és kamerával védett területen! Az édesem kedvesen, naivan még meg is kérte az egyik őrt, hogy ha már a biztonságra figyel, fél szemmel sasoljon már a bringa felé is. 1 óra múlva a biztonságiak vezetője persze a videofelvételt nem tudta prezentálni, mert épp akkor romlott el a videó rendszer. Arra az egy órára. Hmmm, érdekes.

A haverom a Széchenyi Fürdő előtt láncolta le az övét. Ha elképzelem, hogy a több busznyi japán turista előtt valaki "feltűnés mentesen" elvágja a láncot és tovább lép, akkor egy kicsit értetlenül hümmögök magamban. Mért nem csapta le valaki az embert?

De a hab a tortán az, hogy az öcsém bringáját egy belvárosi nyelviskola terméből vitték el. Nagyon jó, legközelebb gyalog menj, csak figyelj oda nehogy eltűnjöd a cipőd, meg a zoknid is, ha már itt tartunk.

Mit lehet tenni?

Jó megoldást nem tudok. Mert azt nem nevezném annak, hogy a futárok 2 filléres bringákat több tízezer forintos lánccal kötik ki, amit hely híján a hátukon cipelnek.

A Pumának van ugyan egy önmegsemmisítős kerékpárja (erről
ITT olvashatsz) de az nem 2 fillér. Mindenféleképpen ajánlom a Kerékpáros biztosítást, de az sem fizet többet pár tízezer forintnál. Szóval amíg kedves piti tolvaj barátaink meg nem szűnnek létezni, kérek minden jóérzésű lakost, hogy ha egy lángvágóval felszerelt bringást látunk, akkor állítsuk meg, vagy hívjuk ki rá a rendőrt. Ha csak nem tudtok jobbat...

 

Olvass többet a témáról: kerékpár