Menü

2009.06.23.     Hozzászólás 0

www.bikemag.hu

Elkezdődött a Trans Germany – a Világ egyik legnehezebb hegyikerékpáros versenye

A németországi Erbach-ból indulva hét napon keresztül tekernek a hegyikerekesek, hogy eljussanak a cseh határ közelében fekvő Seiffenbe. A mountain bike maraton szakaszai során összesen 658 kilométert és 15300 méter szintkülönbséget küzdenek le a riderek.

A németországi Erbach-ból indulva hét napon keresztül tekernek a hegyikerekesek, hogy eljussanak a cseh határ közelében fekvő Seiffenbe. Az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő többnapos mountain bike maraton szakaszai során összesen 658 kilométert és 15300 méter szintkülönbséget küzdenek le a riderek. Ez nagyjából annyit jelent, mintha minden nap egy Duna Maraton hosszútávot teljesítenének. Magyarországot a Merida TEAM-CST - BikeMag HUN négyfős alakulata képviseli.

A csapatban helyet kapott a két tavalyi résztvevő, Mikula Gábor és Adorján Sándor mellett két újonc, Kis József és Tarján Tamás. Valamennyi kategóriát számolva, mintegy 400 versenyző rajtolt el az első szakasz alkalmával, a csapatversenyben 34 együttes küzd a helyezésekért. A versenyszabályok változása értelmében nem a duók, hanem az egyéni helyezések alapján értékelnek a szervezők. Minden induló tagja lehet egy csapatnak, amelyek minimum négy fő esetén kerülnek külön értékelésre. Ha négynél többen regisztrálnak egységenként, akkor az etapokon a legjobb négy ideje illetve helyezése számít bele az összetett végeredménybe.

 

 

- Remélhetőleg 15-20%-on belüli időkülönbséggel célba tudunk majd érni minden nap, ehhez „különleges taktikát” kell kidolgoznunk, hogy beleférjünk ebbe a szórásba. Remélem sikerülni fog. Cél idén is a teljesítés, a középmezőnyben való megérkezés. Munka melletti felkészüléssel ez is elég lesz - mondta indulás előtt Mikula Gábor csapatvezető.

A második szakasz után egyéniben az a két bringás vezet – a német Hannes Gense, majd  szorosan követi őt a svájci Andreas Kugler (mindketten Multivan Merida Biking Team) – akiket hamarosan a jubileumi Duna Maraton rajtjánál is láthatunk majd július elején. A csapatverseny tabelláján így természetesen együttesük a listavezető, a magyarok a középmezőnyben tekernek.

 

A 2009-es Trans Germany szakaszai:
1. szakasz: Erbach-Frammersbach (102,08 km; 2.257 m szint)
2. szakasz: Frammersbach-Bischofsheim (82,89 km; 2.050 m szint)
3. szakasz: Bischofsheim-Oberhof (94,60 km; 2.696 m szint)
4. szakasz: Oberhof-Bad Steben (120,44 km; 2.502 m szint)
5. szakasz: Bad Steben-Schöneck (97,95 km; 2.232 m szint)
6. szakasz: Schöneck-Oberwiesenthal (80,93 km; 1.932 m szint)
7. szakasz: Oberwiesenthal-Kurort Seiffen (78,83 km; 1.590 m szint)
Összesen: 657,72 km; 15.259 m szint

 
 
A versenyről bővebben: http://www.trans-germany.com/

Olvass többet a témáról: trans germany, hegyikerékpár