Menü

2011.07.23.     Hozzászólás 0

Egyenkénti időfutam - XX. szakasz: Tour de France 2011

A 2011-es Tour de France utolsó hétvégéje nem kevés izgalmat hozott.

A szombati napon egy 42,5 km-es egyenkénti időfutam várt még a versenyzőkre, majd vasárnap, zárásképp a Champs-Elysées és a megérdemelt ünneplés.

Az időfutamon az első nagy időt a svájci Fabian Cancellara repesztette még esőben, vizes pályán. Ám a folyamatosan javuló körülmények között a svájci ideje egyre hátrébb csúszott. A német Tony Martin hatalmas időt teljesítve nem okozott meglepetést azzal, hogy átvette a vezetést, melyet egészen a szakasz végéig meg is tartott.
Az esélyesek következtek a nap végén. A kérdés annyi volt, hogy a jobb időfutam menőnek számító Evans vajon le tudja-e dolgozni közel egy perces hátrányát Schleckkel szemben. Az ausztrál hatalmas tempóban kezdett, és igyekezett minél nagyobb áttételt hajtva nem kiesni a ritmusból. Ellenfelei, a luxemburgi Schleck fivérek, azonban kisebb ellenálláson magasabb fordulattal igyekeztek a lépést tartani az ausztrállal. A korai ellenőrzőpontokon már látszott: Evans le tudja dolgozni a hátrányát. Ahogy haladtunk előre a versenyben és az időben, egyre gyorsabban nőtt az ausztrál előnye, aki a végére egy szakasz második hellyel és egy, a sárga trikóhoz járó oroszlánnal lett gazdagabb.

Olvass többet a témáról: Tour de France 2011
Ez is érdekelhet: tour de france 2010