Menü

2012.05.09.     Hozzászólás 0

Bringaréna.hu

Egyedülálló bringaközpont a Bakonyban - Bringaréna, Eplény

Az országban egyedülálló biciklis terep került kialakításra Eplényben. 


Június első hétvégéjén ünnepélyes keretek között kerül megnyitásra az eplényi Bringaréna, amely az országban egyedülálló négyüléses felvonóval, a profi bringások által kialakított downhill és cross-country pályával, illetve panoráma pályával a szomszédos ország fejlett síterepeinek modelljét követi: télen síterepként, nyáron biciklis paradicsomként fog üzemelni. 

Az országban egyedülálló biciklis terep került kialakításra Eplényben. A hegyikerékpáros sportok szerelmesei június elejétől vehetik birtokba a télen sípályaként működő bakonyi hegyet. A Bringaréna ügyvezetője, Hebling Vilmos elmondta, hogy céljuk „egy olyan pályarendszer kialakítása, amely mind a profi biciklisek, mind a kezdő sportolni vágyók igényeit kielégíti, ezzel is hozzájárulva ahhoz, hogy a kerékpáros sport még népszerűbbé váljon Magyarországon.”

Az eplényi pálya már a nyár közepén otthont ad a Magyar Downhill Bajnokságnak, emellett számos egyéb rendezvényt terveznek a nyár folyamán. A versenyek mellett a sípálya infrastruktúráját hasznosítva teljes körű szolgáltatást nyújtanak majd az aktív kikapcsolódás terén: szállás, szabadtéri és éttermi étkezés, biciklis és gyalogos túravezetés, hegyikerékpáros oktatás. A programok mellett nagy hangsúlyt fektetnek a gyermekek sportolására, ennek érdekében kerül kialakításra egy gyermek tanulópálya is.

Kíváncsian várjuk a nyári szezont az elmúlt 4 évben nagy fejlődésnek indult síterepen. A Bringaréna egy teljesen új színfoltja lesz a hegyi kerékpározásnak Magyarországon, hiszen a bringaszállításra átalakított négyüléses felvonó itthoni terepen eddig nem tapasztalt kényelmet fog biztosítani a kerékpáros sportolóknak.

 

 

Síaréna üzemeltetői elmondták és hangsúlyozzák, hogy a készült videó illusztráció és csak hangulatcsináló a téli szezon elejére és a nyári beharangozására. Tehát, a biciklis sporttársaknak  előre kijelölt útvonalakon, de nagy területen lesz lehetőségük szabadon kerekezni a Síarénát övező erdőben, a biciklis terep kialakítása kizárólag az illetékes hatóságok felügyelete és jóváhagyása mellet történik.

Olvass többet a témáról: Bringaréna