Eb és világkupa hétvégén - újabb pontokért mennek a magyarok Hír

Vasvári Press
2011/08/04
Most hétvégére, augusztus 4. és 7. között ismét jelentős versenyek kerültek a hazai hegyikerekesek nemzetközi versenynaptárába.
Hirdetés
A szomszédos Szlovákiában, Dohnanyban az olimpiai szám Európa-bajnokságát rendezik, míg Lengyelországban triál világkupára kerül sor.
Az olimpiai szám kontinensviadalán a magyar válogatottat a felnőttek közt Parti András (EuroOne-Cube Pro MTB Team), Buruczki Szilárd (Kőbánya TC) és Dósa Eszter (Vitalitás SE), U23-ban Benkó Barbara (Focus MIG Team), Kéri Zsófia és Béla Attila (mindkettő LTV Merida Racing); a juniorok közt Fenyvesi Péter (Bringabanda SC), Meggyesi Gergő (LTV Merida Racing) és Szalontay Bence (Merida Maraton Team-CST) képviseli.
- Az Eb-n világranglista-pontokat is lehet gyűjteni, ami ismét számít az olimpiai kvalifikációba. Benkó Barbi U23-ban képes lehet dobogóra állni, Parti Andrist felnőttben harmincba várom, de Buruczki Szilárd és Dósa Eszter is beérhet a negyven körül, újabb pontokat hozva. Juhász Zsolt felépült betegségéből, de nem indul az Eb-n, mint ahogy Erdélyi Eszter sem, akinek a helyébe várhatóan a nyár végén, török versenyen Módos Gabit vetjük be a kvótát jelentő pontokért. Augusztus közepén csehországi világkupa vár az olimpiai válogatottra – mondta elöljáróban Valter Tibor szövetségi kapitány.
A mostani hétvégén az olimpiai szám képviselői mellett a triálosok is a nemzetközi porondra lépnek: a lengyelországi világkupára Hegedűs László (Veres Ördögök SE, 26”-os kategória), Erdélyi Ádám (Veres Ördögök SE 26”), Végh András (George KSE 26”) és Bay László (Veres Ördögök SE 20”) fog elutazni.
A szlovák olimpiai-krossz Európa-bajnokság honlapja: A lengyel triál világkupa honlapja: http://www.trialworldcup.pl/ A cseh olimpia-krossz világkupa honlapja:
Hirdetés