Menü

2011.08.09.     Hozzászólás 0

Vasvári Press

Dobogós hétvége a Meridánál - itthon Bükk Maraton, Szlovákiában Eb

A német gyári csapat Európa-bajnokot ünnepelhet, a hazai gárdából nyolcan állhattak dobogóra a Bükk lábánál.

Az augusztus 6-7-ei hétvégén hazai szempontból a Bükk Maraton, nemzetközi viszonylatban az olimpiai-krossz Európa-bajnokság jelentette a Meridások számára a kiemelt hegykerékpáros eseményeket. A német gyári csapat Európa-bajnokot ünnepelhet, a hazai gárdából nyolcan állhattak dobogóra a Bükk lábánál.

 

81775-110807_SVK_Dohnany_ECh_XC_Women_Dahle_sideview_pan_by_Kuestenbrueck.jpg

 

A Bükk Maraton felsőtárkányi rajtvonalán, három távon indulva, összesen több mint ezer kerekes tekert keresztül. A Merida Maraton Team-CST bringásai összesen 4 arany-, 2 ezüst- és 2 bronzérmet, valamint újabb 2 ötödik helyezést szereztek.

 

81775-modos_befuto.JPG

 

A női középtávon abszolútban és a felnőttek közt is Módos Gabriella volt a leggyorsabb, Cser Gábor a férfiaknál hajtott végre hasonló bravúrt. Lobmayer Balázs felnőtt férfi hosszútávon lett ötödik, csak úgy, mint Kis József master 1-ben. Vas Péter a master 2-esek között második lett, Vas Kata Blankát a gyermekek rövid távján nem lehetett megszorítani, míg testvére, Balázs – édesapjához hasonlóan – másodikként haladt át a célvonalon. Szalontay Bence U19-ben és abszolútban, Eb-szereplése után, rövidtávon remekelt első helyével, ezen a pályán Balázs Soma a felnőttek között lett bronzérmes, míg Szalontay András master 3-ban állhatott a dobogó harmadik fokára.

 

81775-csergabor.JPG

 

Úgy érzem kis kárpótlás a csapatnak az elmúlt két országos bajnokság után, hogy ennyien a dobogóra és annak közelébe jutottak” – összegzett Mikula Gábor, a Merida Maraton Team-CST csapatvezetője.

 

81775-szalontaybence.JPG

 

A Multivan Merida Biking Team a szlovákiai Dohnanyban rendezett olimpiai-krossz kontinensviadalon remekelt. A német bejegyzésű gyári csapat színeiben a korábbi világbajnok, az athéni olimpián aranyérmet nyerő, most 38 esztendős norvég hölgy – immár egy gyermekes édesanya –, Gunn-Rita Dahle a felnőtt női mezőny legjobbjaként ért Európa tetejére. A férfiak közt spanyol csapattársa, a regnáló világbajnok Jose Antonio Hermida hatodikként zárt.

Olvass többet a témáról: merida