Menü

2012.03.09.     Hozzászólás 0

Cube kerékpárok 2012

Hagyományos kerékpárokat gyártani nem a Cube stílusa


 

A „Kocka” el van vetve

19 évvel ezelőtt kelt át, bizonyára Julius Caesar egyenes ági leszármazottja, Marcus Pürner a Kössein folyón Waldershofnál. E cselekedete után (ük)^12 apjának tiszteletére nevezte el a kerékpárját CUBE-nak vagyis „Kockának”. A mára 20.000 négyzetméteresre bővült gyár 33, főleg Európai országba, szállít magas minőségű kerékpárokat.

Hagyományos kerékpárokat gyártani nem a Cube stílusa.” – áll a magyar importőr weboldalán. És ez a mondat sokat elárul a gyártási koncepcióról. 2012-re sem tétlenkedtek a német mérnökök és tesztelők melynek eredménye egy igen látványos idei kollekció. A váz anyagokat és technolgiát továbbfejlesztették, melynek köszönhetően sok modell esetében egy „Super” jelzi, hogy még a 2011-esnél is jobb bringán ülünk.

 


Cube Elite Super HPC Pro

 

A merevfarú 26-os kategóriában rögtön szembetűnhet, hogy immár mindegyik belépő modell (AIM, Analog) kapható tárcsafékes változatban. A kínálat igazából nem változott, miközben a színvilág egy kissé merészebb lett. Mit értek ez alatt? Például a Reaction GTC SLT két modelljét összehasonlítva, az alapból karbon színezésű vázon jobban előhozták a zöld csíkokat. Ez a merészebb színhasználat a többi modellen is megfigyelhető.

 


Cube Elite 29 Super HPC

 

Idéntől 29-es bringákat is elkezdett gyártani a CUBE, melyeknek mind merevfarú, mind összteleszkópos változata kapható. A 29-esek ugyanolyan néven futnak, mint a 26-os, megfelelő kategóriájú társaik. A csúcsmodell, az Elite Super HPC Pro SLT, egyébként 9,3 kg-on mérlegelt, így a kategóriájának egyik pehelysúlyú bajnoka.

Az összteleszkópos kerékpároknál a CUBE kiemelten figyelemmel kíséri, hogy bármilyen magas és nehéz kerékpáros ül is a nyeregben a rugózás élménye mindig ugyanolyan legyen. Az ERC technológiának köszönhetően sem a fékezés, sem a tekerés nincs hatással a rugózás karakterisztikájára – állítják a gyártók. Festésben itt is megjelennek a még határozottabb színek és formák, melyektől nagyon durva kinézetet kaptak a bringák.

 


Cube Litening Super HPC Pro

 

Országúton is jellemzően merészebb színvilágú kerékpárok kaphatók idéntől. A vázakat tekintve, ha nem is történtek hatalmas változások, a felszereléseket illetően idéntől a Campagnolo helyét a SRAM vette át, míg a Shimano kiegészítők továbbra is alapként megmaradtak.

 


Cube Editor

 

Trekking és városi kerékpárok területén fő szempont volt a praktikusság és megbízhatóság. A CUBE idei választékában, ilyen célú felhasználásra, akár élethosszig kitartó párra találhatunk. A kényelmes biciklisták körében biztos nagy népszerűségnek fog örvendeni az elektromos kerékpár. Ennek egyébként olyan vázkialakítása, hogy messziről nézve akár időfutam gépnek is nézhetjük. Nincs más dolgunk, mint egy időfutam kormányt beszerezni és csukott szájjal 40-50 km/h-val hajtani!

 


Cube Travel Pro

Ismerd meg a Cube márkát és a teljes 2012-es évi termékpalettát!
Klikk ide! 

Olvass többet a témáról: cube, Kerékpár Katalógus 2012