Menü

2011.07.03.     Hozzászólás 0

Csapatidőfutam - II. szakasz: Tour de France 2011

Ahogy az várható volt, másodpercek döntöttek a szakaszról és a sárga trikó sorsáról.

Az eseménydús és bukásokkal teli első szakaszt követően a mezőnyre Les Essarts körüli 23,5 km-es csapatidőfutam várt. A rajtsorrendet az egyéni összetettnek megfelelően, fordított sorrendben állapították meg, vagyis Philippe Gilbert révén az Omegea-Pharma Lotto ment utoljára, előtte a BMC, Team Leopard Trek, és így tovább visszafelé, legelsőnek pedig a bukásba keveredett Saxo Bank.

Ahogy az várható volt, másodpercek döntöttek a szakaszról és a sárga trikó sorsáról. Végül Thor Hushovd lett a befutó, aki csapatával, a Team Garmin Cervéloval megnyerte az etapot. Mindössze 4 másodperccel bizonyultak jobbnak, mint a Cadel Evans vezette BMC. A verseny szorosságát jellemzi, hogy a BMC, a Sky, a Leopard-Trek és a Highroad egy másodpercen belül értek be. Az összetettben, ahogy várható volt, Gilbert elvesztette a sárga trikót, de megtartotta a zöldet, így jelenleg Hushovd áll az élen csupán helyezési számmal megelőzve csapattársát David Millart, és 0,47 másodperccel az ausztrál Evanst.

 

Az esélyeseket nézve Contador ismét összeszedett néhány másodperc hátrányt. Legelöl Evans található, majd mindössze 3 mp hátrányban a Schleck testvérek és 7 mp hátrányban a „sötét ló”, kétszeres második: Andreas Klöden társaival, Leipheimerrel, Hornerral és a szlovén Brajkoviccsal. Alberto Contador 75. helyen 1p 42 mp-cel lemaradva várja a folytatást és a hegyeket, ahol bizony támadnia kell majd, hiszen jelenleg ő van hátrányban.

A harmadik szakaszon 198 km teljesítése vár a mezőnyre Olonne-sur-Mer és Redon között. Egy darab negyedik kategóriás dombot leszámítva teljes sík a terep, így a zöld trikóért várható kiélezett küzdelem. Nagy valószínűséggel pedig szemtanúi lehetünk az első klasszikus sprintbefutónak is, ahol kiderül: megverheti-e valaki Cavendish-t. Az összetettben nem várható változás a papírforma szerint.

Olvass többet a témáról: Tour de France 2011
Ez is érdekelhet: tour de france 2010