Családi programok Szekszárdon Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/05/04
Rendezvényünkkel a gyermekek, a családok körében szeretnénk népszerűsíteni a biztonságos kerékpározást, a környezettudatos életmódot.
Hirdetés
Családi programokat ígérnek hétvégére a Szekszárdi T-Mobile Kerékpáros Nap szervezői   Az Ifjúsági Unió Szekszárd (IFU) idén is megrendezi a korábban már nagy sikert aratott Szekszárdi T-Mobile Kerékpáros Napot, melynek során a környezetvédelem és biztonságos kerékpározás jegyében, a család minden tagjának bringás programokat kínálnak a szervezők. A május 8-ai rendezvény már hagyománynak számít a tolnai megyeközpontban, az elmúlt öt esztendőben a Gemenci Nagydíj kísérőrendezvényeként bonyolították le a programokat.
 
- Különösen számítunk az iskolás fiatalokra, szándékosan választottuk a május eleji időpontot, ami még tanulmányi időszak, azonban már meleg idő várható, ugyanakkor még igazából a bringás szezon elejének tekinthető. Rendezvényünkkel a gyermekek, a családok körében szeretnénk népszerűsíteni a biztonságos kerékpározást, a környezettudatos életmódot; elképzeléseinkben a T-Mobile tökéletes partnernek bizonyul – mondta Ignácz György főszervező.  
  A kerékpáros program reggel a Gemenci erdő területén, a 25-, 43- vagy 73 kilométeres távok közül választható T-Mobile Természetjáró Túrával kezdődik. Napközben a Liszt Ferenc tér környékén gyermekfutamokat bonyolítanak, ki lesz jelölve ügyességi kerékpárpálya, alkalom lesz az új közlekedési szabályokkal való ismerkedésre. A szervezők gondot fordítanak az egészséges életmódra nevelésre, a vöröskereszt sátrában különböző szűrővizsgálatokra nyílik lehetőség, a táplálkozási tanácsadásban szintén szakemberek segítenek. A gyerekeknek rajzversenyt hirdetnek, melyre a helyszínen is lehet jelentkezni, a nyertesek értékes nyereményekben részesülnek.
Az eseményen idén is felállítják a T-Mobile Bringaszerviz sátrát, melyben szaktanácsadás mellett díjmentesen vizsgálják át és végzik el a kisebb javításokat a szakemberek a kétkerekűkön. Érdekes újdonságként fog jelentkezni a nagyobbaknak kipróbálható, számítógépes segédmotor-szimulátor . Délután ötkor rendőri felvezetéssel elindul a belvárosban a kerékpáros demonstráció, mely a környezetvédelemre, a biztonságos kerékpározásra , a kerékpárutakra és az egészséges életmódra hivatott felhívni a figyelmet. A záróesemény a tombola lesz, melyen a fődíj egy kerékpár.
Hirdetés