Critical Mass - rekordtömeg Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2007/04/23
Eddigi legsikeresebb, minden eddiginél nagyobb résztvevő-számú felvonulását rendezte a Critical Mass . Az 50 ezerr e becsült kerékpáros áradat a vártnál kevesebb dugót okozott a főváros közlekedésében.
Hirdetés

A Föld napja alkalmából rendezett megmozdulás célja, hogy bizonyítsa a kerékpáros közlekedés fontosságát és népszerűségét. A vasárnapi felvonulás délután 4 órakor indult az Újpest rakpart és a Dráva utca sarkától.

Nem csak kerékpáron, de gördeszkával, görkorcsolyával, tandemen, triciklin és számos olyan járgányon jelentek meg a résztvevők, amelyek igénylik a kerékpárútvonalak számának bővítését.

A résztvevők végiggurultak a Duna-parton, majd a Petőfi hídon át Budára, és az alsó rakpart, az Attila út és az Alagút érintésével a Lánchídon értek vissza Pestre, majd az Andrássy úton keresztül érkeztek a Városligetbe.

A Kritikus Tömeg felvonulásokon demonstráló tízezreknek köszönhető, hogy létrejött a Kerékpáros Magyarországért elnevezésű kormányzati program, amelynek tartalmával "a kerékpáros civil szervezetek 80 százalékban egyetértenek.

Hirdetés