Chaoyang gumiköpenyek Hír

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2019/09/10
Mi ez már, egy újabb kínai cucc?! Csak egy hatvan éves márka, melynek termékeivel számos nyugat-európai és amerikai professzionális kerékpáros versenyzik már évek óta...
Hirdetés

Egy kínai gumi gyártó, mely bár hazánkban kevésbé vagy egyáltalán nem ismert, ám világszerte rengetegen kedvelik a belépőszintű modelljeitől a felső-kategóriás gumikig terjedő termékeit.

 

A Chaoyang története

A Chaoyang cég történelme 1958-ig nyúlik vissza. Ekkor csak a falusi élet legfontosabb kellékeihez, a 28 és 26”-os kerékpárporokhoz gyártottak megfizethető árú gumikat. 1979-ben Kínán kívüli piacok fele nyitott a vállalat, és fittness valamint sport gumiköpenyeket kezdtek készíteni, figyelve az igényeket. A 2000-es évektől kezdve pedig a tengerentúli értékesítés is kezdetét vette, miután sikerrel mutatkoztak be az OEM fejlesztési területeken, és váltak több nagynevű kerékpárgyártó cég beszállító partnerévé. Kínálatukban a „low-budget” kivitelezéstől a top-kategóriás modellekig széles termékválaszték található meg – minden kerékpár-stílushoz.

 

 

Honnan hova Forrás: Chaoyang
Honnan hova
Kép forrása: Chaoyang

 

Ma már a felsőkategóriás termékeikkel XC-világkupa futamokon is találkozhatunk. Többek között az Austria National Team, BH Templo cafes UCC, és jb BRUNEX Felt csapatok mellett egyénileg Nicola Rohrbach (XC), Peter Kaiser (slopestyle), Joao Mendes (DH) versenyzőket támogatják.

 

Fejlett technológiák

A cég gumiköpenyeiben 9 különböző defektgátló-technológiát alkalmaznak, a mountain bike modelleknél 8, míg az országúti gumiknál 5 féle összetételt használnak, mely számok is bizonyítják, hogy bár hazánkban egyelőre talán kevésbé, vagy sokak számára egyáltalán nem ismert a kínai gyártó neve, igen fejlett és széleskörű megoldásokat használnak termékeiknél.

 

Néhány Chaoyang defektgátló technológia

Shark Skin – kiváló védelem az éles tárgyakkal szemben, melyben egy nagy sűrűségű nylon szövet kerül a futó felület alá.

Dino Skin – Szuper defektgátló teljesítmény, minimális súlynövekedés mellett, ezt nyújtja a futófelület alá integrált magas szakítószilárdságú kevlár szövet.

B to B – A peremtől peremig tartó extra szövet kiváló defektvédelmet nyújt szinte bármilyen sérüléssel szemben.

SPS – A Shark Skin technológiában alkalmazott szövet a gumi oldalfalaiba kerül, mely megnöveli a köpeny oldalainak ellenálló képességét, például éles kövekkel szemben.

Rhino Skin – 5 mm vastag elasztikus gumi kerül a futófelület alá, mely kiemelkedően jól véd a szúrós tárgyakkal szemben. Általában a városi és aszfaltos felhasználásra tervezett modellek védelme ez.

 

Néhány Chaoyang termék

All Mountain felhasználásra, vagyis olyan ösvényeken való kerékpározásra, mint amilyeneket itthon is találsz, a HORNET jó választás lehet. Akár „tubeless ready” kivitelben, 27,5” illetve 29” méretekben, 610 grammtól.

AM külső Forrás: Chaoyang
AM külső
Kép forrása: Chaoyang

 

A GRAVEL MT modell 33, 35, és 38 mm széles kivitelben, 66 és 120 TPI szálsűrűségben, Shark Skin technológiával a gravel bringákra kiváló választás – mely gumi mindhárom, azaz elite, performance, és quallity minőségben elérhető! Mellesleg ez a minta 27,5” méretben is választható!

GRAVEL külső Forrás: Chaoyang
GRAVEL külső
Kép forrása: Chaoyang

 

A belső gumik kínálata is széles. A 0,9 mm falvastagságúaktól az agresszívebb felhasználásra tervezett 3,7 mm falvastagságúig találunk termékeket.

Gumitömlők Forrás: Chaoyang
Gumitömlők
Kép forrása: Chaoyang
 

 

Jelenleg Magyarországon a cég belépőszintű termékei érhetők el – a gyermekkerékpár külsőktől (12”, 16”, 20”, 24”) a 26” és 29”-os termékekig – de a jövőben ez a kínálat bővülni fog a felsőkategóriás termékekkel is.

Hazai forgalmazó: Neuzer Kft.

Megtekinthető:

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés