Menü

2008.09.01.     Hozzászólás 0

Buruczki és Simon hódította meg elsőként a Mátrát - Mátra Maraton

A T-Mobile TOP Maraton sorozat negyedik, egyben záró állomására augusztus 31-én került sor. A Mátra Maratonra 1493-an neveztek, az Oxygén Adrenalin Parkban felállított rajtkapu alatt 1260 bringás gördült át, hogy a három táv valamelyikét teljesítse.

Buruczki Szilárd és Simon Emese felnőtt győzelmével ért véget a 7. Mátra Maraton hegyikerékpár-verseny. A kerekesek 28, 59 és 92 kilométer közül választhattak. Az esemény díszvendége a Pekingből a héten, eredményes, 23. helyezéssel hazatérő Parti András volt, aki az első kilométereken kísérte a hosszútávot választó férfiak mezőnyét. Buruczki és Simon a mátrai győzelmével hozott annyi pontot a tabellán, hogy az összetett T-Mobile TOP Maraton sorozat győzelmét is elkönyvelhette. A szervezők több mint harminc kategóriában hirdettek eredményt.

 

A szombat délutáni gyermekfutamok és a vasárnapi BringaSuli a kisebbeknek, míg a T-Mobile Természetjáró Túra a versenyláz nélküli, két keréken kirándulóknak nyújtott kikapcsolódást – utóbbin csaknem félszázan vettek részt. Ezúttal minden, a TOP-sorozathoz tartozó főszervező kivette részét, amíg Eisenkrammer Károly a verseny egészét felügyelte, addig Nagy Ádám a chipes időmérésért volt felelős, Tarnai Csaba a túrát kísérte, Harangvölgyi András pedig a túra résztvevőinek tartott rövid kerékpáros oktatást. A rajt-célterület helyszíne, a Sástó és Mátrafüred fölötti Oxygén Adrenalin Park kalandpályáival, játszótereivel, bob- és quad pályájával minden korosztály kalandvágyó képviselőjének igazi izgalmakat adott. A versenynap egyik színvoltja volt Parti András (Trek Józsefhegyi SE) olimpiai beszámolója, pekingi 23. helyezettünket ezúttal Eisenkrammer Károly főszervező társaságában a színpadon Péter Attila „vette mikrofonvégre”.

 

Buruczki Szilárd, felnőtt győztes: „Egyre népszerűsödik a sportág, ezt az is mutatja, hogy egyre több amatőr indul el a nagy hazai maratonokon. Nekem idén először volt célom a hazai T-Mobile TOP Maraton sorozat megnyerése – ha már az olimpiára nem jutottam ki –, a Dunán technikai problémáim adódtak ugyan, de így is sikerült megnyernem az összetettet. Ma jól éreztem magam a verseny alatt, igaz két és fél óra után jött egy holtpont, de átestem rajta. Jó darabig a Melts Andrissal haladtam elöl, miután defektet kapott, már csak arra kellett figyelnem, hogy a felvezető motorost kövessem…”

Simon Emese, felnőtt győztes: „Tudtam, hogy ahhoz, hogy az összetettet is megnyerjem, a Mátrában nagyon jó helyezést kell elérnem, mindenképp nyernem kellett. Nem vagyok nagy lejtőző, de a köves, gyors lefelék most jól mentek. Voltak idén hullámhegyeim – hullámvölgyeim, de sikerült itthon igazán nagy győzelmeket szereznem, és ez fontos nekem, mert szeretem a hazai maratonok hangulatát, a magyar hegyeket!”

Langsteiner Marianne, Magyar Telecom, marketing-igazgató: „A Mátra Maraton új helyszíne nagyon sokat nyújtott, nem csak a versenyzőknek, hanem a kalandpark és a játszóterek révén az egész családnak. A sport és a levegő mellett a kilátás is csodálatos élményt adott. Igazi szabadidősport rendezvény volt a mátrai. Mi kiemelten a kerékpársport felkarolását választottuk, idén jóval többen vettek részt a T-Mobile TOP Maraton sorozat állomásain, mint tavaly, úgy érzem, megérte a befektetésünk, célhoz ért társadalmi szerepvállalásunk! Cégünk is példát mutat: 12 munkatársunk jelezte korábban részvételi szándékát a rendezvényen.”

Eisenkrammer Károly főszervező: „Izgalmas lehetőségeket nyújtott az új helyszín, minden rendben ment a verseny folyamán. A kiállítói sátrak, az „expo” eddig nem tapasztalt vendégforgalmat bonyolított. Újabb sikeres versenyen vagyunk túl.” 

 

Eredmények, T-Mobile TOP Maraton sorozat 4. állomás, Mátra Maraton


Részletes eredménylista: http://www.topmaraton.hu/media/tmtm_4_2008.pdf

Hosszútáv, felnőtt férfi:
1. Buruczki Szilárd (PCCC-Magellan-Adidas-X-iont), ideje 3:46:40,
2. Melts András (Corratec World Team) 3:52:13,
3. Blazsó Márton (ZKSE) 4:00:35.

Középtáv, felnőtt nő:
1. Simon Emese (KTM - Erste Leasing), ideje 2:58:36,
2. Nagy Hedvig (Bringabanda SC), 3:00:40,
3. Dósa Eszter (Bringavilág SK Bornsport), 3:06:47.

Olvass többet a témáról: Mátra Maraton, hegyikerékpár