Menü

2011.06.20.     Hozzászólás 0

Vasvári Press

Buruczki Szilárd nyerte a Crosskovácsi maratont

A női középtávon Dósa Eszter volt a leggyorsabb.

A Magellan Kőbánya TC kerekese, Buruczki Szilárd nyerte szombaton a Nagykovácsi térségében megrendezett Crosskovácsi hegyikerékpáros maratonverseny hosszútávját. A női középtávon Dósa Eszter volt a leggyorsabb.
 
Az olimpiai kvalifikációs küzdelmekben is résztvevő Buruczki rajt-cél győzelmet szerzett; a főváros melletti viadal jó felkészülésnek bizonyult egy héttel az újabb pontszerző, szlovéniai C1-es kategóriájú viadal előtt.
 
„Hétvégére a Crosskovácsi Maratont iktattam be edzésnek a hely közelsége miatt.  Sűrű hetem volt, hét közepén még nem hittem, hogy simán megnyerem. Volt egy begyulladt fogam, amelyet ki kellett műteni, másnap mentünk Veszprémbe pályát nézni a szeptemberi C2-es olimpiai krossz futamra. Úgy érzem, a két héttel ezelőtti francia háromnapos versenyt mostanra tudtam kipihenni, ezért voltam az előző horvát versenyen rövidzárlatos. A következő versenyem Szlovéniában lesz egy hét múlva, válogatott színekben lesz fellépésem az olimpiai pontszerzés reményében, a Class 1 kategóriás futamon Ravne városában” – írja blogjában a kőbányai színekben versenyző kerekes.
 
Crosskovácsi Maraton, eredmények, hosszútáv, férfi abszolút:
1. Buruczki Szilárd (Magellan - Kőbánya TC) 03:08:12
2. Blazsó Márton (Szeged Bike Team) 03:11:36
3. Táncos Gábor (Meditech SC) 03:27:36
 
Eredmények, középtáv, női abszolút:
1. Dósa Eszter (Vitalitás SE) 02:37:39
2. Módos Gabriella (Merida Maraton Team-CST) 02:42:24
3. Poór Brigitta (X2S-Kona Team) 02:48:07
 
Eredménylista:
http://www.temposport.hu/download/2011_crosskovacsi.pdf
A versenyről bővebben:
http://www.crosskovacsi.hu/