Menü

2011.07.01.     Hozzászólás 0

HegyiBringa.hu

Bort, Bringát, Békességet, 2011-ben is!

II. Erdőbénye Drótszamár Fesztivál

Van egy település Tokaj-Hegyalján, ami már nem csak kiváló borairól híres, hanem a hegyikerékpáros eseményéről is, az Erdőbénye Drótszamár Fesztiválról.

Idén második alkalommal rendezik meg az amatőr maraton, bringapóló bajnokság és éjszakai futárverseny hármasa köré szervezett eseményt, mely a gyerekprogramok mellett idén egy új, vasárnapi erőpróbával is kiegészül.
A maraton rajt-cél területének ismét a Béres Szőlőbirtok és Pincészet ad otthont, a pólómeccsek és az eredményhirdetés pedig a falu központjában a beton focipályán lesznek. A pálya igen változatos, szőlődűlőkön, erdőben, érintetlen réteken és patakokon halad keresztül, valamint a bringások többször is áttekernek a falun, hogy a nézők is élvezhessék a versenyt.

 

81658-EDFplakat_2011.jpg

 

A szervezők nem titkolt célja, hogy ne csak egy napra látogassanak Erdőbényére a résztvevők:
"Többek között azért van szombaton a verseny, hogy ne kelljen hazarohanni és másnap fáradtan munkába menni senkinek, nyugodtan beülhessenek meginni egy pohár bort valamelyik borászathoz, ugyanis a pincék éjjel-nappal nyitva lesznek és programokkal várják a vendégeket. Azoknak, akik részt vesznek bármelyik eseményen és a faluban alszanak, az ingyenes kempingezési lehetőség mellett reggelit is biztosítunk, ezzel is azt erősítve, hogy maradjanak minél többen. A vasárnap délelőtti esemény fődíja pedig a helyi borászatok által felajánlott egy kosárnyi bor, amit az a bringás vihet haza, aki a legmagasabbra jut egy igen meredek emelkedőn." - mondta a HegyiBringás Molnár Gábor.

Nem mellékesen, ez a verseny a 3. állomása az idén útjára indított új kezdeményezésnek, a Mountainbike Challenge sorozatnak, ahol a részvétel a fontos, nem az egyes versenyeken elért eredmény.

 

Aki tavaly itt volt, tudja milyen a helyiek vendégszeretete és a táj magával ragadó szépsége.
Aki nem, az jöjjön el és nézze meg!

További információk: www.erdobenyefesztival.hu és www.hegyibringa.hu/erdobenye

Olvass többet a témáról: Mountainbike Challenge 2011