Blazsó nyerte a Vértes Maratont! Hír

Fülöp Miklós
2012/05/14
A festői környezetű Vértes hegység lankáin vezető útvonalon 320 versenyző mérte össze tudását.
Hirdetés

Május 12-én került megrendezésre a TakarékPont Mountainbike Challenge sorozat harmadik állomásaként, a II. Villapark Vértes Maraton .

 

Vértes Maraton

 

A nyárias idő sokakat kicsábított a természetbe, a Villapark pedig kiváló infrastruktúrával várta a helyszínre érkezőket. A megmérettetésen három különböző táv - 13, 23 vagy 55 km - valamelyikén indulhattak a résztvevők. Elsőként a hosszútáv versenyzői rajtoltak el, majd negyedórás különbségekkel a közép- és rövidtáv mezőnye. A legrövidebb szakasz a gyerkőcöket és a családi futam résztvevőit várta. A középtáv teljesítése némileg nagyobb kihívást jelentett a versenyzőknek, így ennek megfelelően küzdöttek a résztvevők a dobogós helyekért. Sokáig Borsos Benedek (Bringabanda SC) állt az élen, aki magabiztos előnnyel tartotta vezető pozícióját, ám egy technikai hiba miatt át kellett adnia az elsőségét. A befutóra végül Simonyi András (Bike4life), Czine Roland és Palumby Zsombor sorrend alakult ki.

 

Vértes Maraton

 

A leghosszabb táv rajtjára várakozók között többen jelen voltak a hazai montis élet meghatározó szereplői közül, így izgalmas csatára volt kilátás. A lassú rajtot követően, az erdőbe érve, az első emelkedőn kialakult egy vezető boly - Szalontay Bence (Merida-Maraton CST), Táncos Gábor (KTM-Digitaljet), Búr Zsolt (Bringabanda SC) és Blazsó Márton (VKE-Nelson) -, akik kicsit megléptek az üldözőktől, de az ezt követő lejtős szakaszon felért rájuk a Tóth András (VKE-Nelson), Fenyvesi Péter (Bringabanda SC) és Szalay Péter (X2S Haibike Team) alkotta trió. Az élen állók csatájába külső körülmény is beleszólt, ugyanis „szorgos kezek” a pálya jelöléseit módosították, így többen rossz irányba mentek. Így járt a mezőnyt vezető Blazsó is, aki komoly energiák mozgósítása árán küzdötte vissza magát az élre. A 55 km-es verseny végén a célvonalon végül Blazsó Márton (VKE-Nelson), Táncos Gábor (KTM-Digitaljet), Tóth András (VKE-Nelson) sorrendben haladtak át a legjobbak. „A tavaly életre hívott maraton folytatásaként második alkalommal csábítottuk a Vértesbe a bringásokat. Az időjárás szuper volt, a hely adottságait pedig próbáltuk maximálisan kihasználni, mind a szolgáltatás, mind a terep adottságai révén. A résztvevők számát tekintve, annak ellenére, hogy több mint 300-an álltak rajthoz, van még hová fejlődnünk, de azon fogunk dolgozni, hogy a jövőben még vonzóbbá és színvonalasabbá tegyük a rendezvényünket. Továbbá sajnálatos tényként szembesültünk azzal, hogy néhány rosszindulatú személy milyen károkat tud okozni, gondolok itt a pálya jelöléseinek áthelyezésére. Azon leszünk, hogy a jövőben ilyen ne történhessen, és próbáljuk megtalálni a megfelelő megoldást. Végezetül  rendező társaim nevében is köszönöm mindenkinek a részvételt, aki megtisztelt minket a jelenlétével ” – foglalta össze az első benyomásait Rónai Ferenc főszervező.

 

Vértes Maraton

 

A Mountainbike Challenge versenysorozat névadó szponzora, a TakarékPont által a leggyorsabb 14 és 18 év közötti versenyzőnek felajánlott különdíjat Palumby Zsombor nyerte , aki így egy TakarékPont számlával, egyéves ingyenes számlavezetéssel, valamint díjmentes TaPassz mini bankkártyával gazdagodott. Takarékpont Mountainbike Challenge sorozat küzdelmei június 23-án folytatódnak a MTB Pikniken , amelyre már elindult az előnevezés. A II. Villapark Vértes Maraton eredményei: http://tktk.hu/data/full_eredmenylista.pdf Fotók: Tirszin János
Hirdetés
Hirdetés