Menü

2015.05.05.     Hozzászólás 0

BringaAkadémia

Biciklis nyári táborok a BringaParkban

KRESZ, kerékpár-kezelés, túra, pump track, cyclocross, ügyességi pályák.


A BringaAkadémia kezdeményezésére új, egyedülálló biciklis nyári táborokat szervez a Vuelta Sportiroda a kőbányai BringaParkban. A napközis táborban a gyerekek amellett, hogy sokat bringázhatnak, olyan ismereteket is szerezhetnek, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy biztonságban és magabiztosan tudjanak kerékpárral közlekedni.

 

Ügyességi pálya Forrás: BringaAkadémia

 

A BringaAkadémia program tematikája alapján rövid délelőtti foglalkozások során a 9-12 éves gyerekek megtanulják a kerékpáros KRESZ alapjait - természetesen az Ő nyelvükre formálva -, ezt követően minden nap kerékpárra is ülhetnek. Sok játékkal, ügyességi feladatokkal fűszerezve a résztvevők a kerékpár-kezelés összes fortélyát megismerik, így nem lesz gond számukra például az, hogy jelezzék kanyarodási szándékukat (egykezes gyakorlatok), vagy éppen az, hogy pontosan ott álljanak meg, ahol szeretnének (fékek használata). A megszerzett ismereteket a gyerekek hosszabb-rövidebb túrák, kirándulások során gyakorolhatják a tábor öt napja során. A BringaParkban lehetőség nyílik a pumpapálya kipróbálására, valamint a BringaAkadémia ügyességi pályán, a gokart-pályán és a Sportligetben kijelölt cyclocross-pályán is tekerhetnek majd – minden adott tehát sok bringázáshoz és a játékos tanuláshoz.

 

PumpTrack Forrás: BringaAkadémia

 

Minden olyan gyermeket várnak a BringaAkadémia táborvezetői, akik szeretnek bringázni, és akiknek szülei azt szeretnék, hogy csemetéjük magabiztos kerékpáros tudással, biztonságban guruljon el barátaihoz, nagyszüleihez, vagy éppen a családi biciklitúra aktuális célpontjához.

 

Olvass többet a témáról: tábor

Ajánló