Benzinkút bringásoknak Hír

Mozgásvilág.hu
2011/04/14
Kocsikázol, kifogy a benzin, begurulsz a kútra, drága a benzin, eleged lesz, veszel egy bringát és mész tovább...
Hirdetés
A magas üzemanyagárak miatt lassan több kerékpáros lesz a benzinkutaknál, mint autós...  
A csepeli MOL benzinkút üzemanyagár-jelző táblájára egy bazinagy " Bringabarát benzinkút, BringaPont " molinot húztak, de akkorát, hogy kiveri az ember szemét. Micsoda? Ez valami vicc? Hát nem!
 
MOL bringaPONT
 
Kívülről más különbség nem volt egy átlagos benzinkúthoz képest, a keréknyomás mérőnél sem volt semmi extra, úgyhogy benéztünk a shopba is. Ahogy sejteni - és már régóta remélni - lehetett, külön kis sarkot kaptak a kerékpáros eszközök. A legfontosabb gumibelső től és defektjavító szett ől kezdve csengőt, lámpát , de még kerékpáros kesztyűt is árulnak, ráadásul nem is nagyon kérnek értük többet, mint máshol (most nem a diszkontárakra gondolok), egész korrekt.
Ugyan a személyzetet mi világosítottuk fel arról, hogy az a fehér doboz Hutchinson felirattal a csengők alatt, na az a gumibelső, arról azért tudtak, hogy nagy dolgok vannak készülőben. Még azt is megsúgták, hogy nemsokára MOL kerékpárokat fognak árusítani. Bezony, MOL kerékpárokat . Frissítés: ez sajnos mégsem igaz, a személyzet feltehetőleg az éppen most futó nyereményjátékkal keverte a dolgot, ahol kerékpárt is lehet nyerni :(
 
MOL bringaPONT
 
Kocsikázol, kifogy a benzin, begurulsz a kútra, látod, hogy megint drágult a benzin, eleged lesz, veszel inkább bringát és mész tovább... például :)
A neten aztán könnyen rátaláltunk a -ok weboldalára. Ebből kiderül, hogy akár kerékpáros szerelőkészletet is kérhetünk kölcsönbe - persze nyílván helybeni használatra - a személyzettől, no meg sportos ételek-italok sorakoznak a polcokon, kialakítanak majd kerékpárosoknak speckó pihenőhelyeket , lakatolásra alkalmas padokkal és kézi kerékpármosót is lehet majd használni - ami elvileg nem ugyanaz, mint ami a kocsiknak van telepítve.
Nem rossz, nem rossz. Egy komolyabb koszolódás után eddig is sűrűn használták bringások a benzinkutak mosóit és a keréknyomást is frankón lehetett beállítani, ezentúl már kifejezetten rákészülnek a kerekesekre. Ráadásul non-stop nyitva vannak, úgyhogy éjszakai defekt esetén is kihúzhat a bajból...
 
Frissítés: Megkaptuk a hivatalos sajtótájékoztatót, amiben már térkép is szerepel a BringaPONT-okkal.
81455-bringaPONT_terkep_lr.jpg nagyításhoz klikk a képre!
Hirdetés