Menü

2011.04.14.     Hozzászólás 3

Mozgásvilág.hu

Benzinkút bringásoknak

Kocsikázol, kifogy a benzin, begurulsz a kútra, drága a benzin, eleged lesz, veszel egy bringát és mész tovább...

A magas üzemanyagárak miatt lassan több kerékpáros lesz a benzinkutaknál, mint autós... 

A csepeli MOL benzinkút üzemanyagár-jelző táblájára egy bazinagy "Bringabarát benzinkút, BringaPont" molinot húztak, de akkorát, hogy kiveri az ember szemét. Micsoda? Ez valami vicc? Hát nem!

 

MOL bringaPONT

 

Kívülről más különbség nem volt egy átlagos benzinkúthoz képest, a keréknyomás mérőnél sem volt semmi extra, úgyhogy benéztünk a shopba is. Ahogy sejteni - és már régóta remélni - lehetett, külön kis sarkot kaptak a kerékpáros eszközök. A legfontosabb gumibelsőtől és defektjavító szettől kezdve csengőt, lámpát, de még kerékpáros kesztyűt is árulnak, ráadásul nem is nagyon kérnek értük többet, mint máshol (most nem a diszkontárakra gondolok), egész korrekt.

Ugyan a személyzetet mi világosítottuk fel arról, hogy az a fehér doboz Hutchinson felirattal a csengők alatt, na az a gumibelső, arról azért tudtak, hogy nagy dolgok vannak készülőben. Még azt is megsúgták, hogy nemsokára MOL kerékpárokat fognak árusítani. Bezony, MOL kerékpárokat. Frissítés: ez sajnos mégsem igaz, a személyzet feltehetőleg az éppen most futó nyereményjátékkal keverte a dolgot, ahol kerékpárt is lehet nyerni :(

 

MOL bringaPONT

 

Kocsikázol, kifogy a benzin, begurulsz a kútra, látod, hogy megint drágult a benzin, eleged lesz, veszel inkább bringát és mész tovább... például :)

A neten aztán könnyen rátaláltunk a bringaPONT-ok weboldalára. Ebből kiderül, hogy akár kerékpáros szerelőkészletet is kérhetünk kölcsönbe - persze nyílván helybeni használatra - a személyzettől, no meg sportos ételek-italok sorakoznak a polcokon, kialakítanak majd kerékpárosoknak speckó pihenőhelyeket, lakatolásra alkalmas padokkal és kézi kerékpármosót is lehet majd használni - ami elvileg nem ugyanaz, mint ami a kocsiknak van telepítve.

Nem rossz, nem rossz. Egy komolyabb koszolódás után eddig is sűrűn használták bringások a benzinkutak mosóit és a keréknyomást is frankón lehetett beállítani, ezentúl már kifejezetten rákészülnek a kerekesekre. Ráadásul non-stop nyitva vannak, úgyhogy éjszakai defekt esetén is kihúzhat a bajból...

 

Frissítés:
Megkaptuk a hivatalos sajtótájékoztatót, amiben már térkép is szerepel a BringaPONT-okkal.

81455-bringaPONT_terkep_lr.jpg
nagyításhoz klikk a képre!

Olvass többet a témáról: kerékpár

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • melbam 2011.04.21.   15:12

  melbam

  Hi

  hobbi kerékpáros vagyok,de ez engem is megfogott végre valami!Fel is kerekedtem hogy na akkor lássuk a medvét!Az elképzelés tökéletes, a célközönség megvan, csak a kivitelezés az nincs

  szép molino ugyan van,de semmi azon kívűlFrown legalábbis a Hungária krt.-on

  a kiszolgálást meg már igazán meglhetene tanítani a benzinkutakon(ezt autósként is mondom)

  válasz erre...

 • Tekergörl 2011.04.15.   15:29

  Tekergörl

  Halihó,

  az OMV már tavaly árult bringás eszközöket és tuti borválasztéka van :)

  válasz erre...

 • fatter 2011.04.15.   12:40

  fatter

  Bár én megrögzött autós vagyok, de szerintem ez jó húzás. Frankó, hogy a MOL az igények szerinti kiszolgálás felé mozdul el. Egy időben lehetett bort is kapni a kutaknál. :)

  válasz erre...