Benkó Barbara megszerezte a magyar hegyikerékpársport első világkupagyőzelmét! Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2008/04/21
A belgiumi Houffalize-ban tavaly ezüstérmet szerző Barbara, idén szerencsével kísért kiváló versenyzéssel a dobogó tetejére állhatott. Benkó ezzel a győzelmével a magyar hegyikerékpársport első világkupa-elsőségét hozta.
Hirdetés

Az LTV Merida Racing két junior-korú versenyzője, Benkó Barbara és Lukács Bálint a csömöri Juhász Zsolttal kiegészülve világkupa-viadalon állt rajthoz április 19-én, a belgiumi Houffalize-ban. A tavaly itt ezüstérmet szerző Barbara, idén szerencsével kísért kiváló versenyzéssel a dobogó tetejére állhatott.  Benkó ezzel a győzelmével a magyar hegyikerékpársport első világkupa-elsőségét hozta. Benkó László tanítványai legközelebb az április 27-ei, offenburgi világkupán állnak rajthoz. A junior férfiak 149 kerekest számláló mezőnyében Juhász Zsolt (CUBE-Csömör KSK) a 29., míg Lukács Bálint (LTV Merida Racing) a 36. helyen ért célba.

Benkó Barbara világkupagyőztes (LTV Merida Racing): „motiváltan érkeztem Belgiumba, tavaly 200 méterre vették el tőlem az aranyérmet, most mindenképpen győzni szerettem volna. A houffalize-i a kedvenc pályáim egyike, sziklás, gyökeres, igen technikás. Az idő nem kedvezett, 8 fok volt és végig szakadt az eső. Sokáig egy francia lánnyal mentünk elöl, azonban nem volt szerencséje: egyszer csak kilukadt, majd miután visszaállt, elszakadt a lánca. Az utolsó kört megküldtem, ahogy csak tudtam. Egy hét múlva ismét világkupa, ezúttal Offenburgban, ha dobogós helyen végzek, elégedett leszek.”


Lukács Balázs csapatvezető (LTV Merida Racing): „a belgiumi hétvégével talán a legjobb visszaigazolást kaptunk, ha a világszínvonalról beszélünk. Barbi teljesítménye kiváló volt, megérdemelte a győzelmet, és feladta a leckét a többi nemzetnek. A franciák kemény ellenfélnek bizonyultak, hatalmas munkát fektetnek az új utánpótlás-programjukba.
Bálint eredménye is örömmel tölt el, majd’ 150 induló közül a rajtkörben csak 66. volt, innen küzdötte fel magát a 36. helyre. Az offenburgi világkupán talán erősebb svájci és német részvételre, valamint hasonló eredményre számítok.”

Eredmények:
Junior nők (37 induló, 3 kör):
1. Benkó Barbara (LTV Merida Racing), ideje: 1:20:46,
2. Eiberweiser Mona (német), 1:21:44,
3. Ferrand Prevot Pauline (francia), 1:22:54.

Junior férfiak (149 induló, 4 kör):
1. Sagan Peter (szlovák), ideje: 1:30:39,
…29. Juhász Zsolt (Cube - Csömör KSK), 1:42:20,
…36. Lukács Bálint  (LTV Merida Racing),  1:44:00.

Hirdetés