Menü

2007.02.12.     Hozzászólás 0

Békésen zajlott a kerékpáros tüntetés

A kerékpározás szép sport és méltán közkedvelt mind a profi, mind az amatőr mozogni vágyók körében. Legyen az ember akára camping-, bmx-, mountainbike-, vagy versenykerékpár hívő, egy közös cél mindegyikük szeme előtt ott lebeg: A tiszta levegő!

A fenti gondolat ihlette a hétvégén lezajlott kerékpáros felvonulást, amit a Greenpeace,a Critical Mass, a Levegő Munkacsoport, a Magyar Kerékpárosklub, a Zöfi, és a VBB közösen szervezett.

A mindössze alig fél órás összejövetelen megközelítőleg ezren gyűltek össze (ebből több mint a fele kerékpáron), felhívva ezzel a fővárosiak, valamint az illetékes hatóságok figyelmét az egyre inkább elviselhetetlen légszennyezettségre.

Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes vállalta magára a zöldek megnyugtatását a készülő-félben lévő környezetvédelmi terv tényének igazolásával, illetve maga is kivette a részét a tüntetésből, transzparenssel megspékelt triciklijén.

Az ígéretek szerint idén számíthatunk 15km-nyi új kerékpárútra és 2013-ig a jelenlegi km-ek megduplázására, tehát elvileg több mint 600km-re. A szervezők végülis elégedettek és remélik, hogy a sajtó visszhangja még tovább repíti a felvonulás gondolatát.

- Mozgásvilág.hu -