Balatoni bringakörút - gaz, repedések, kiálló szögek Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág
2007/07/12
2005-re másfél kilométer kivételével kiépült a balatoni bringakörút. A körút fele kisforgalmú közutakon, másik fele kiépített kerékpárúton halad. A már akkor is számos hiányossággal bíró körút mára még rosszabb állapotba került.
Hirdetés

Elrontott, hiányos kitáblázás, leromlott állapot, repedező burkolat, gaz és kiálló szögekkel tarkított hidak jellemzik a körutat a Balatoni Regionális Intéző Bizottság beszámolója szerint. A Balatoni Szövetség alsóörsi elnökségi ülésén több balatoni polgármester sérelmezte, hogy nincs lehetősége a bicikliút ráeső szakaszán a hibák garanciális kijavíttatására, mivel a külterületek többségében a megyei közútkezelők voltak a beruházások megrendelői. A karbantartásához, szükségessé váló felújításához nem jár, és pályázatokon sem nyerhető állami támogatás, az önkormányzatok többségének pedig kevés az önereje ezeknek a költséges feladatoknak a megfelelő ellátáshoz - derült ki a hozzászólásokból.


A szövetség azt szeretné elérni, hogy a kerékpárút települések közti szakaszának karbantartása állami feladat legyen, illetve átmeneti megoldásként az egykori balatoni közmunkaprogram folytatását ajánlják.

Tisztában vannak azzal, hogy a kerékpáros életmód mind jobban virágzik, ezért az üdülőrégió kiemelt feladata kell legyen a bicikliturizmus fellendítése pihenők, szervizek és egyéb szolgáltatások biztosításával.

 

Hirdetés