Bakony 200 kerékpáros TT a hétvégén! Hír

(X) - Támogatott tartalom
2018/05/03
A 25 éves bakonyi kerékpáros teljesítménytúra szervezői vasárnap félezer résztvevőre számítanak!

Május 6.: Bakony 200! Jössz?

Május 6.-án vasárnap, a Gizella Napok „nulladik” napján rajtol a huszonötödik Bakony 200 kerékpáros teljesítménytúra Veszprémből. A  kezdeti időkben néhány 10 fős túrák után a szervezők már 450-500 főt várnak az Óváros térre.

Bakonyi kerékpártúra május 6-án Forrás: (c) Tóth András
Bakonyi kerékpártúra május 6-án
Kép forrása: (c) Tóth András


Válassz az 5 táv közül és vágj neki!

A távok a korábbi évekhez képest nem változnak, 30 és 200 kilométer között, összesen 5 távon lehet nekivágni bakonyi lankáknak; a gyermekekre 13 kilométeres vezetett túrával gondolnak a szervezők. A korábbi évekhez képest idén már a rajtterületen felállított kerékpáros ügyességi pályával és KRESZ-totóval a legkisebbeknek is jut program.


Túra után dínom-dánom: gulyásleves a tányéron

A túrán résztvevő bringások a rajtban ajándékkulacsot kapnak, amit a leghosszabb távon akár 6 frissítőállomáson is megtölthetnek, majd a célba érkezéskor a teljesítésért egyedi, kézzel készített emlékérmet és kitűzőt vehetnek át. A kerékpárosokat a teljesítés után magyaros gulyáslevessel is megvendégelik a szervezők.


„Nagyon jó érzés eljutni egy túrával a negyedszázados évfordulóig. Pár évvel ezelőtt, amikor átvettük a szervezést, még harmad ennyien indultak az eseményen, de ma már a régió egyik legnépesebb túrája, ami annak köszönhető, hogy folyamatosan, lépésenként fejlesztjük és minden évben többet adunk a bringásoknak. Már nem csak a komoly teljesítményt jelentő, 200 km-t legyőző és a Kab-hegyre feltekerő túrázóknak, hanem a családoknak, gyermekeknek is tudunk élményt adni”

– foglalta össze Tóth András, a túra szervezője, a Veszprémi Kerékpáros Egyesület alelnöke.

 

Még több infó a teljesítménytúráról itt!