Menü

2009.04.15.     Hozzászólás 0

Babakocsival a bringás felvonuláson

Critical Mass New Generation - Idén a Föld Napja alkalmából április 19-én a Critical Mass bringás felvonulás kibővül a városban gyalogosan közlekedő kisgyermekes családokkal.

A kisgyermekes családok gyalogosan, babakocsikkal és hordozókkal haladnak majd a bringások mellett a járdán. ők úgy érzik, a város közlekedési infrastruktúrájának hiányos fejlődésével, a közterületek és közintézmények akadálymentesítésének elmaradásával állampolgári jogaik sérülnek. A közlekedésben és ügyintézésben másodrendűvé degradálódnak, a járdán és a parkoló autók között gyakran el sem férnek, az aluljárókat nem használhatják, parkjaik, játszótereik hangosak és szmogosak.

 

A gyalogosok, kisgyermekesek 15:30-tól gyülekeznek a Kodály köröndön, majd a biciklisták mellett 16:00-kor ők is elindulnak az Andrássy út járdáján, a Hősök terén keresztül a Városligeti parkba.

 

A demonstrációk többnyire lezárt útszakaszokon, rendőri biztosítással zajlanak.  A táv gyerekekkel is bátran teljesíthető. A rendezvény esőben sem marad el.

Olvass többet a témáról: babakocsi