AWA All weather activity a Dainese-től Hír

AWA All weather activity a Dainese-től Hír

Kakuk András
Kakuk András
2019/09/03
A tökéletes városi kerékpáros esőkabát és hozzá rövidnadrág
Hirdetés

Postán érkezett a Dainesetől néhány meglepi kerékpáros ruházat, amire az AWA – All Weather Activity logó/felirat díszelgett. Ha már minden időjárásra megfelelő, nagyon megörültünk és június közepén elvittük egy körre. Na ezután félreraktuk és most 15 fokban vettük elő, mert a kapott daraboknak az - AWA Black 3L esőkabátnak és AWA Black rövidnadrágnak ez az igazi terep.

Nem arról van szó, hogy a Dainese benézte ezt a minden időjárásra szöveget (na jó egy kicsit) csak a szlogen nem az egyes termékekre, hanem elsősorban a kollekcióra igaz.

A rövidnadrágot ennek ellenére a legmelegebb napokra ajánlják. Nem tudom, Olaszország melyik részéről jött a designer, de nem Szicíliából valószínűleg. Ez a nadrág nagyon jó, csak nem meleg napokra.

Korrekt vastag, strapabíró textíliából készült, az ülepén dupla réteggel, hogy a nyereg ne kezdje ki hamar. Szűkített szabása feljogosítja használóját egy üzleti tárgyalásra is, bár a narancs színű láthatósági betétek kicsit bezavarnak a visszafogott üzletember stílusodba. Érdekes volt, hogy első pár használatkor az anyag nagyon csúszkált a kerékpár nyergén, ami azóta megszűnt, gondolom kellett neki egy kis bekopás.

Fényvisszaverő csík elrejtve Forrás: Simon Ádám Mozgásvilág
Fényvisszaverő csík elrejtve
Kép forrása: Simon Ádám Mozgásvilág

Még több nadrág képhez KLIKK



Jó hír az, hogy elsősorban kerékpáros városi közlekedésre szánták. A narancs betétek az övbújtatón, a zseb cipzárján és alul a szár belső oldalán jelennek meg. A száron kiegészül ez egy fényvisszaverő csíkkal így, ha felhajtjuk a szárat, akkor mindkét oldalon maximálhatjuk a láthatóságot.

A textília nem kifejezetten sztreccs, de így is kényelmesen lehet benne tekerni. A vastagsága miatt nekem az átmeneti, hűvösebb napokon lesz a kedvencem.

A tökéletes városi kerékpáros esőkabát

A Dainese másik darabjába, az esőkabátba viszont elsőre beleszerettem.
Városi közlekedésre nehéz olyan technikai esőkabátot találni, ami megfelelően lélegző és vízálló, emelett nem rikító sárga és szabása is városias.

Az Awa Black 3L viszont pont ilyen. 10 000 mm-ig vízálló és 10 000 g/m2/24 h lélegző értékei kiválóak. Ami kifejezetten átlag feletti, hogy a membrános anyag 4 irányban nyúlós sztreccs, ami extra kényelmet nyújt.
Kinézetre is visszafogott, kellően elegáns és modern, amit szükség esetén naranccsal lehet megbolondítani. Hátul, alul ugyanis egy narancssárga, elrejthető/kihajtható láthatósági betét található, ami leengedve beteríti a feneked.
A szürke anyagon több helyen is 3M fényvisszaverő csíkok találhatók, melyek viszont színben épp, hogy elütnek, így magukban nem rikítók.

Láthatósági fenék Forrás: Simon Ádám Mozgásvilág
Láthatósági fenék
Kép forrása: Simon Ádám Mozgásvilág

A behajtogatható kapucni is narancs, amit úgy terveztek, hogy sisak alatt hordjuk, de ne zavarjon a látásban, ne nyúljon be sehol a látóterünkbe.

A 3L kapott egy szép nagy telefonzsebet, amibe talán még egy tablet is elfér akkora, természetesen kötelező fülhallgató zsinór ki- és elvezető lyukkal. A kabát alul összehúzható, hogy na csapjon be a hideg, amit én elfelejtettem így 15 fokban kellően átjárt a menetszél.

A szűk szabása miatt viszont egy apróságot negatívként is meg kell említenem: ha túl sok dolgot pakolunk a zsebeibe akkor csúnya, de legfőképpen kényelmetlen lesz a viselete.

178 cm és 73 Kg vagyok, ebből a kabátból is M-eset hordok, de ha most vásárolnom kellene akkor az L-est is felpróbálnám, mert valahol a kettő köz lehet az optimális méret nekem.

Keressétek itt: 

Fényvisszaverő betétek Forrás: Simon Ádám Mozgásvilág
Fényvisszaverő betétek
Kép forrása: Simon Ádám Mozgásvilág

Hirdetés