Menü

2014.06.11.     Hozzászólás 2

Automata irányjelző kerékpárra

Mozgásérzékelős LED-es csuklópánt


Hogy lehet biztonságosabb a kerékpározás, ha nem csinálsz semmit másképp, mint eddig?
(persze feltételezem, hogy szoktál karlendítéssel irányváltoztatási szándékot jelezni...)

A válasz, a mozgásérzékelővel ellátott LED-es csuklópánt, vagyis a Useeme Bicycle Turn Signal kütyü. Az internacionális név egy magyar család garázsvállalkozásának termékét jelöli, egy kütyüét, amit nem kell nyomogatnod, aktiválnod, símogatnod és mégis teszi a dolgát. Csak felpattintod mindkét karodra a karpántot és a többit a kütyü már magától tudja.

Belövi magának a normál kerékpározás közbeni kormányfogó karpozíciódat és ha ebből a nyugalmi állapotból, kilendíted kacsódat, a LED-ek bekapcsolnak és rásegítenek az irányjelzésre. Mondjuk simán lehet, hogy akkor is aktiválódik a karszalag, ha csak adsz egy tockost egy melletted tekerő másik bringásnak és így a csattanás mellé némi vizuális inger is társul. Mindezt mi majd augusztusban kipróbáljuk és elmeséljük nektek, de addig is vessetek egy pillantást az indiegogo startupra és ha elsők között szeretnél sötétben is láthatóan irányjelezni, támogassátok a kezdeményezést!

 

Szólj hozzá!

Hozzászólás írásához csak add meg a becenevedet és találd el a kék sisakot!
Add ki magadból a gondolataidat bátran, de a stílusodért nem vállalunk felelősséget!
Az E-mail címed nem jelenik meg a hozzászolások között.


 • Simon Ádám 2014.06.12.   08:32

  Simon Ádám

  A kérdésednek nincs köze a Useeme-hez, hiszen esetedben eleve nem tudsz karlendítéssel irányjelezni, akár van rajtad világítós karszalag, akár nincs. Feltételezem, hogy akkor van indexlámpád. Ha nincs, akkor a konstrukció nem okés.

  válasz erre...

 • Gold 2014.06.12.   08:29

  Gold

  Kérdem elektromos kerékpárra hogy alkalmazhatom ha elengedem a kormányt nem megy a kerékpár a jobbra kanyarodásnál.

  válasz erre...