Menü

2009.07.07.     Hozzászólás 0

Armstrong feljött a harmadik helyre - Tour de France 2009

A Tour második sprintbefutóját ismét a brit Mark Cavendish nyerte meg, így továbbra is viselheti a zöld trikót. Összetettben Fabian Cancellara tartja vezető pozícióját, Lance Armstrongnak pedig sikerült a harmadik helyre feljönni!


A Francia körverseny harmadik, hétfői szakasza nem állította túl nagy erőpróba elé a versenyzőket. A 196.5 kilométeres etapon szinte végig sík terepen tekertek, mindössze két, negyedik kategóriás hegyet kellett leküzdeniük. Egy kisebb elszökő csoportól eltekintve, viszonylag egységesen haladt a mezőny. ők egyébként szinte az egész etap során az élen tudtak maradni, egészen az utolsó 30 kilométerig. Így a hajrában csak lehetett a kérdés, hogy valakinek sikerül-e legyőzni Mark Cavendisht.  Nem sikerült. Ennek köszönhetően a brit az idei Touron a második szakaszgyőzelmét zsebelhette be.

 

Tour de France 

Az összetettben továbbra is Fabian Cancellara vezet, a második helyre a fehér trikót megszerző Tony Martin jött fel, míg Armstrong a harmadik helyre lépett előre a tizedikről. Ezzel a teljesítményével Armstrong megelőzte még saját csapattársát is Contadort. Második győzelmének köszönhetően Cavendish megerősítette helyét a pontversenyben, Cancellara pedig megőrizte a sárga trikót a mai csapatidőfutamra.

Tekintsd meg a Tour de France- Harmadik etapjának sprintbefutóját:


 

 

Olvass többet a témáról: armstrong, tour de france