Menü

2006.10.05.     Hozzászólás 0

AMATőR KUPA 2006.

2006. szeptember 30-án véget ért az amatőr országútisok versenyszezonja a IX. Nimród Hegyi Időfutammal. Gyönyörű őszi időben zajlott a futam, melyet követően a Nimród Hotelben került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre.

A kilenc férfi és három női korosztályban kiírt AMATőR KUPA versenysorozat kilenc futamát öt kerékpáros klub rendezte az idei évben. A futamonként 150-250 között indulószámmal zajlottak a futamok a Duna-kanyarban, a Tihanyi-félszigeten, a Bakonyban, a Vértesben és a Pilisben.A versenysorozat négy mezőnyversenyből és öt időfutamból állt, amiből kettő hegyi időfutam volt. Az év végi értékelésbe azok a versenyzők kerülhettek be, akik a kilenc futamból legalább ötre elmentek. Minden futamon a tizenkét korcsoport első húsz helyezettje 30-1 pontig kapott pontot, melyekből az év végi pontösszesítésben a legjobb hét pontszám került összeadásra.


Sajnálatos, hogy a fenti szabály miatt nem minden korcsoportban tudtunk Amatőr Bajnokot hirdetni, mert nem volt meg a megfelelő futamszám. Azokban a korcsoportokban, melyekben sor került a bajnok kihirdetésére ott minden helyezett érmet és oklevelet, plusz az első feliratos pólót valamint egy kupát kapott. A felnőtt korcsoportok közül négyben már hagyományosan a Takács Bt. által felajánlott különdíjat is átvehette az első három helyezett, mely egy ingyenes hosszú hétvégét jelentet a Hévízi panziójukba.


Az egyesületi eredményességi verseny végeredménye az egyesület tagjai által szerzett egyéni három legjobb pont összesítésével alakult ki, oly módon, hogy az 1. BSMC-Filutás KE (524 pont), a 2. FTC (490 pont) és a 3. GIANT-Gyömrő (453 pont) lett az értékelhető 28 egyesületből.


A 2007. évi versenysorozat tervezet futamai három héten belül megtekinthetők lesznek a www.amkeli.fw.hu weblapon, ahol természetesen a 2006. évi futamok eredményi, fotói és a végeredmények a zárón készült fotókkal már fenn vannak.


Mindenkit várunk jövőre is, addig is sok hátszelet.


Budapest, 2006. október 2.


 Amatőr Kerékpáros Egyesületek Szövetsége