A Duna Maraton Visegrádon is nyerő

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2005/07/05
Rövid beszámoló a 2005. június 29-én lezajlott kerékpáros rodeoról, aminek Budapest adott otthont. A Duna Maraton mountain bike verseny már nem csak egy egyszerű 1 napos futam, hanem egy 3 napos fesztivál, aminek fő versenyszáma idén első alkalommal Visegrádról rajtolt.
Hirdetés

Az első 2 napon a helyszínen is lehetett nevezni és melegítésképpen egy hill climb és egy rég nem látott páros szlalom verseny pezsdítette fel a bicajos életet a Dunakanyarban.
A fő szám azonban vasárnapra maradt. A gyerektávokon túl a felnőtt mezőny maratonban 35, 65 és 100 kilométeren mérhette össze tudását. Az előző napi esőzés miatt a hegyi utakon rendesen dagonyáztak a versenyzők, de a beköszöntött jó idő pedig jól meg is izzasztotta a kerekezőket.
35 kilométeren 1óra és 48 perc kellett az abszolút győztes Tánczos Gábornak a sikerhez, míg 65 kilométeren az FTC versenyzője Specziár Viktor 3 óra 17 perc alatt ét célba. A jóval ezer feletti nevező közül mintegy 150-en vállalták be az emberpróbáló 100 kilométeres távot. Itt Parti András kereken 4 óra 49 perc alatt teljesítette a távot, amihez 20,76 km/órás átlagsebességet kellett produkálnia. Második Tóth Tamás, harmadik Ovidiu Tudor Oprea, román versenyző lett. A mezőny vége itt már este fél 7 után futott be, de elmondható, hogy önmagában egy ilyen táv teljesítse is nagy bravúr.

További információ:

Kun Álmos
marketing menedzser

Tel.: (1) 457-1077/201
almos.kun@marosport.hu
www.fundangosports.com
Részletes eredmények:
www.sportaktiv.hu

Hirdetés
Hirdetés