A triál olyan, mint a golf

Pole Positions Communications
2013/02/08
Nyereg nélkül a TOP ötbe!
Hirdetés

Hegedűs László: „Célom a TOP ötbe kerülés!”

Sok olyan sportág van, amelyben a magyar versenyzők a világ legjobbjai közé tartoznak. Hegedűs László, vagy, ahogy a kerékpáros világ ismeri, Hege az igazi közönségkedvenc szakág, a triál egyik világklasszisa. Jelenleg hetedik a 125 nevet tartalmazó világranglistán, de reményei szerint az év végét már a TOP 5 tagjaként zárhatja. Hege keményen készül, és kivételes tudását szívesen osztja meg különböző bemutatókon, amelyeket a legjobb edzésnek tart.

Filmen, vagy élőben, mindenesetre sokan csak szájtátva bámulják a triálosokat, akik egy nyereg nélküli kerékpárral bámulatos dolgokra képesek akár az utcán, akár kifejezetten a sportág számára megépített pályákon. A szerte a világban egyre népszerűbb sportág egyik legjobbja Hegedűs László, aki jelenleg a 7. helyen áll az aktuális világranglistán.

 

Triál gyakorlat sziklákon
Laza gyakorlat

 

A Triál hasonló a golfhoz: aki a legkevesebb hibát vét a pályán, az nyer. Egy speciális kerékpár használatával megyünk végig a kifejezetten erre a célra kiépített mesterséges és természetes szekciókon, és az a célunk, hogy mindezt minél gyorsabban, és minél kevesebb földi kontaktussal tegyük meg” – mondta Hege, akit tavaly Magyarországon az Év kerékpárosának választottak.

A ceglédi sportoló neve nagyon jól cseng a különböző nemzetközi versenyeken, ahol előkelő ranglistás helyezése miatt automatikusan a középdöntőben kezdi a küzdelmeket. Ebben az évben Hegének nagy tervei vannak, az április közepén kezdődő Világkupa-sorozat végére a legjobb öt közé szeretné beverekedni magát, és titkos álmának megvalósításához további támogatókat keres.

„Alapvető célom, hogy a jelenlegi helyezésemet megtartsam, és a versenyeken legalább a legjobb nyolc közé bekerüljek. Titkos vágyam a TOP 5 mezőnye, és ennek eléréséhez érzek magamban elég erőt és tudást. Szerencsére bringa fronton nincs gondom, a versenyekre minden alkalommal két kerékpárral érkezem, egy versenygéppel és egy gyakorlóval, ráadásul minden alkatrészből elegendő tartalékkal rendelkezem. Idén szeretnék még több bemutatót tartani, ami amellett, hogy kiváló edzés, a sport népszerűsítésére is szolgál. Bevallom, imádom elkápráztatni az embereket olyan ugrásokkal, amiket a világon csak néhányan tudunk” – fogalmazott a 23 éves sportoló.

Hirdetés