Menü

2010.03.09.     Hozzászólás 0

A Merida Maraton CST idei sorát a Bringaexpón mutatták be

Alig néhány nappal a „gyári”, német Multivan Merida Biking Team hivatalos, spanyolországi sajtóprezentációja után itthon a márka hazai kerekeseit is bemutatták.

A budapesti III. Port.hu Bringaexpón nemzeti csapatunk, a Merida Maraton Team CST legjobbjai az új csapatbringákat is átvehették. 

 

A csapat jubileumhoz érkezett, a gyártó kerek tíz esztendeje támogatja Magyarországon a ridereket. A gárda eddigi egyik legeredményesebbje Vinczeffy Zsolt, aki először képviselte hazánkat az ötkarikás játékok hegyikerékpáros versenyén: a sokszoros magyar bajnok 2004-ben, Athénban állt rajthoz.

 

80563-12001.JPG

 

Az expón tartott prezentáció alkalmával Mikula Gábor csapatvezető ismertette a 2010-es keretet. Kiemelkedő tagjai Vajda Márta, 33-szoros magyar bajnok; Módos Gabriella, a bajnokságok és a kupafutamok dobogósa, a maraton Magyar Kupasorozat összetett győztese; Lobmayer Balázs, 2008 U23-as olimpiai krossz és 2010 ciklo-krossz bajnoka. Az utánpótlás-sorból kiemelkedik Szalontay Bence, aki korábban az U15-ös korosztályban ért a dobogó tetejére.

 

A klub eredményeihez hozzájárult még Adorján Sándor, Szalontay András, Vas Péter, Kis József, Mátis Barnabás, Klein Tamás, Kovács András, Petrovics Gábor, Balázs Soma, Bánhidi Örs, Vas Kata Blanka és Vas Balázs.

 

80563-12005.JPG

 

A szakmai hátteret Pócsföldi Ottó és Tarján Tamás edzők biztosítják.

A csapat versenynaptárában hazai és külföldi versenyek egyaránt szerepelnek, itthon cél a különböző kategóriákban a dobogós helyezések megszerzése. Minél jobb szereplésre számítanak a hazai bajnokságokon – maraton és olimpiai krossz szakágban egyaránt –, a Magyar Kupasorozatokban, a T-Mobile Top maraton sorozaton, nemzetközi pontszerző viadalokon – melyek már a londoni olimpia jegyében telnek – és a már hagyományos németországi, TransGermany többnaposon.

A kiemelt versenyzőknek a Merida hazai forgalmazója – a BikeFun Hungary Kft. – képviseletében Kovács Tamás adta át a legújabb technikákat, a 2010-es Merida Carbon FLX 1000-es és O.Nine Team modelleket.

 

A Merida Maraton Team CST 2010-es támogatói: BikeFun Hungary Kft., a CST gumiköpenyek, Lazer fejvédők, Ritchey kiegészítők, Birzman szerszámok, KMC láncok, Sigma világítás és kerékpárkomputerek, Slime defektjavító termékek és azok forgalmazói valamint a Speed8 Kft.

Olvass többet a témáról: brinaexpo, merida