Menü

2011.07.24.     Hozzászólás 0

A Finish - XXI. szakasz: Tour de France 2011

Az utolsó nap eleje az ünneplés és a fotózás jegyében telt.

A BMC ünnepelt és vigyázott az élen álló Evansre, nem hagytak ki egy másodpercet sem, és nem hibáztak sose a három hét során. Igazi csapatként működtek, melynek megérdemelt eredménye lett a Tour de France győzelem. A Champs-Elysées-re érve vette kezdetét a 8 körös verseny. Az élen egy 6 fős csoportnak sikerült számottevő előnyre szert tenni, melyet a főmezőny egy kicsit későn reagálva, csak 2 km-rel a cél előtt számolt fel végleg. A HTC-Highroad tökéletes munkát végezve vezette fel a sprintet Cavendishnek, aki így szakaszgyőzelmet szerzett, bebiztosította élete első zöld trikóját.

 

Evans nyerte az összetettet, aki ezzel az első ausztrál Tour de France győztes lett. A Schleck fivérek is történelmet írtak, ugyanis még sohasem állt két testvér a párizsi dobogón, míg a verseny meglepetés embere, Voeckler a 4. helyen zárt, megelőzve a nagy esélyes, címvédő Contadort, a legjobb hegyimenőnek járó díjat, vagyis a pöttyös trikót elnyerő Sanchezt és az olasz Cunegot. A fehér trikót Rolland nyerte, így a franciáknak és a Europcarnak is bőven volt oka ünnepelni Párizsban. A legaktívabb versenyző Jeremy Roy lett, míg a csapatversenyt a Garmin-Cervélo nyerte.

Ezzel lezárult a 2011-es Tour de France, melynek első hetében a bukásoké, második hetében az eseménytelenségé, míg utolsó hetében izgalmas támadásoké volt a főszerep. 2012-ben Liége ad majd otthont a rajtnak és reméljük, hasonlóan szép versenyt láthatunk majd, mint az idei volt.

Olvass többet a témáról: Tour de France 2011
Ez is érdekelhet: tour de france 2010