A Betonexpresszes Cador Ridáé az idei KSI Kupa Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/04/12
33. KSI-CSEPEL Kupa Nemzetközi Kerékpárverseny
Hirdetés
Pilisszántó-Csobánka-Pilisvörösvár térségében rendezték az idei, sorrendben 33. KSI-Csepel Kupa Nemzetközi Kerékpárversenyt. A rajtvonalnál sorakozó 150 kerekest három kategóriában díjazták. A viadal az utánpótlás-korúak számára egyben felmérő volt az I. Szingapúri Ifjúsági Olimpiára. A felnőttek versenyét az idén ismét betonos csapatban tekerő Cador Rida nyerte.
A KSI Schwinn-Csepel SE által rendezett viadalon a magyarok mellett szerb, szlovák, finn és osztrák bringások álltak rajthoz. Az egyenként 27 kilométeres körből a serdülők kettőt, a felnőttek és az ifik négyet teljesítettek, ők közel 2000 méter szintet is leküzdöttek.
 
- A három kerékpáros szakág: az országúti, a hegyikerékpáros és a bmx fiatal képviselői is rajthoz álltak, számukra a közelgő ifjúsági olimpiával kapcsolatos felmérő versenyt jelentett a mai. A fiúk kitettek magukért az igen nehéz, hegyes versenyen, szándékosan indítottuk őket a felnőttekkel együtt; az ifiknél az országúti tanítványom, Stubán Ferenc győzött, a hegyikerekes Pintér Tamás pedig második lett. Rendben zajlott a verseny, a versenyzők a meredeken lefelé is vigyáztak magukra és egymásra. Jó volt a biztosítás, köszönet érte a motoros útvonal-biztosítóknak, a rendőrségnek és a polgárőröknek. Sokat tett a sikeres lebonyolítás érdekében Pilisszántó és Pilisvörösvár önkormányzata – összegzett Somogyi Miklós főszervező, a KSI szakvezetője. A mezőny a rajt után az első mészégetői emelkedőn hamar több bolyra szakadt. - Úgy 70 km-nél járhattunk, amikor sikerült Dér Zsolttal meglépnünk a megfogyatkozott élmezőnytől, a befutó is emelkedőn volt, és egy picit jobban bírtam, adtam pár másodpercet a szerb csapat kerekesének – nyilatkozta Cador Rida, a Tecnofilm-Betonexpressz 2000 SE kerekese.
 
Eredmények, 33. KSI-Csepel Kupa Nemzetközi Országúti Kerékpárverseny, Pilisszántó, 04.10.:
Open: 1. Cador Rida (Tecnofilm-Betonexpressz 2000 SE) 2. Dér Zsolt (Partizan BK) 3. Hasanovic Esad (Partizan BK)
Legjobb U23-as: Fejes Gábor (Tecnofilm-Betonexpressz 2000 SE), abszolút 4. hely
U19: 1. Stubán Ferenc (KSI Schwinn-Csepel SE) 2. Pintér Tamás (Csömör KSK) 3. Habera Michal (szlovák)
U17: 1. Kenyeres Ábel (KSI Schwinn-Csepel SE) 2. Varró Bálint (KSI Schwinn-Csepel SE) 3. Kiss Máté (Szekszárdi KSE)
Nők: 1. Kormos Veronika Anna (Giant Gyömrő) 2. Gyurján Adrienn (Giant Gyömrő) 3. Vaskó Luca (Merida HCT)
Hirdetés