9000 kilométer a biciklikben, 1 millió forint a perselyben Hír

Mozgásvilág
Mozgásvilág - Avantgarde Group
2006/09/01
2006. augusztus 31. Budapest – Nagy lendülettel gurult célba a Theodora jótékonysági biciklije, amely azért járta az országot, hogy adományt gyűjtsön a Magyar Speciális Olimpia Szövetség sportolóinak. A Theodora Ásványvizet gyártó Kékkúti Ásványvíz Zrt. 3 hónapig tartó programja alatt közel 9000 kilométert pedáloztak le sportolók, énekesek és járókelők. Az akció alatt minden letekert kilométer 100 Ft-ot jelentett, amely a Szövetség perselyét gazdagította. Az ünnepélyes díjátadóra a mai napon került sor, ahol a Kékkúti Ásványvíz Zrt. képviselői örömmel adták át az összegyűlt pénzadományt a Magyar Speciális Olimpia Szövetségnek.
Hirdetés

A „Merits lendületet” jótékonysági akció júniusban egy nagyszabású nyitórendezvénnyel indult, melynek keretében sportolók és zenészek tekerték le az első kilométereket. Ezután a jótékonysági kerékpárok 20 különböző helyszínen bukkantak fel, hogy nyeregbe csábítsák a mozgásra és jótékonykodásra vágyó embereket. A program népszerűségét mutatja, hogy a nyári időszak alatt több mint 6000 ember ült a nyeregbe, hogy néhány perces tekeréssel hozzájáruljon a fogyatékkal élő sportolók támogatásához.


A jótékonysági túra végállomása a 35. Síkvízi Kajak-Kenu Világbajnokság volt. A szegedi helyszínen Vajda Attila olimpikon kenus, ha csak egy kis időre is, de pedálra cserélte evezőjét, nyeregbe pattant és néhány kilométert pedálozott a Theodora biciklin. A világbajnokságon bronzérmet szerzett versenyző tekerte le az utolsó kilométereket.
 

A számláló végül 8848. kilométeren állt meg, amely forintban kifejezve 884 800 összeget jelent. A Kékkúti Ásványvíz Zrt. vezetése azonban úgy döntött, hogy ezen összeget kerekítve összesen 1 millió forintot adományoz a Magyar Speciális Olimpia Szövetség részére, amelyet sportrendezvények támogatására fordítanak.


„Nem titkolt célunk volt, hogy minél több embert a biciklire ültessünk, és közreműködésükkel minél magasabb összeget adományozzunk a Szövetségnek. Nagyon örülünk, hogy az akció ilyen sikeres és népszerű volt az emberek körében” –mondta Dr. Szabó Balázs a Kékkúti Ásványvíz Zrt. vállalati kapcsolatokért felelős igazgatója.


„A Kékkúti által nyújtott támogatásnak nemcsak anyagi, hanem eszmei értéke is van, hiszen az emberek így jobban megismerhetik a Szövetséget, valamint a speciális sportolók helyzetét” – összegezte Lengyel Lajos, a MSOSZ elnöke.


Az ünnepélyes átadón jelen volt Fábián László öttusázó olimpiai bajnok, valamint Sárközy Anita énekesnő is. Jótékony biciklistaként mindketten részt vettek az első kilométerek megtételében, valamint visszatérő vendégei a Magyar Speciális Olimpia Szövetség sportrendezvényeinek.


Az átadón szó esett egy hosszú távú együttműködés kialakításáról is, melynek egyik része lesz a Káli-medencében található két Theodora Tanösvény bemutatása a Magyar Speciális Olimpia Szövetség sportolóinak. A Tanösvényeken rekreációs programokon vehetnek majd részt a sérült sportolók.
 

Sajtókapcsolat:
Ruskó Márta
Avantgarde Group
476-35-36

Hirdetés