Menü

2006.04.19.     Hozzászólás 0

3 nap és Critical Mass Budapesten

Szombaton kerül megrendezésre a Critical Mass kerékpáros felvonulás Budapesten.

A felvonulás céljai

A várhatóan többezres felvonulás legfontosabb célja a városi kerékpározás népszerűsítése.

Élhetőbb várost és tisztább levegőjű belvárost szeretnénk. Fel kívánjuk hívni a figyelmet az egyre inkább sűrűsödő és lassuló, ráadásul jelentős környezetszennyezéssel járó motorizált városi közlekedés válságára. Alternatívát szeretnénk kínálni a mindennapos dugókban veszteglő autósoknak, bátorítva őket, hogy ha csak tehetik, használják a gyors, olcsó, egészséges és környezetbarát kerékpározást közlekedésük során. Szeretnénk, ha a kerékpár megítélése kitörne a sport- vagy játékszer kategóriából, és a nyugat-európai fővárosokhoz hasonlóan mi is felfedeznénk benne a praktikus közlekedési eszközt.
Jól tervezett kerékpársávokat, kerékpárosok számára is biztonságosan használható autóutakat, szállítási és tárolási lehetőségeket szeretnénk. Direkt politizálás nélkül - csupán a jelenlétünkkel - hatni kívánunk a mindenkori város- és kerületfejlesztési irányvonal kidolgozóira annak érdekében, hogy az ehhez hasonló rendezvényeken egyre nagyobb tömegben megjelenő, a napi kerékpáros közlekedést gyakorló, vagy igénylő emberek szükségeit is figyelembe vegyék munkájuk során.
Sokunknak van autónk. Rendezvényünk így természetesen nem az autósok ellen irányul, hiszen a statisztikák szerint legtöbbjük egyben kerékpártulajdonos is. Fontos célunk azonban az ésszerű autóhasználat széleskörű népszerűsítése.
Aki egyetért a felsoroltakkal jöjjön el, mutassuk meg milyen sokan is vagyunk!