Menü

2006.07.24.     Hozzászólás 0

3. Balaton-Régió Bringafesztivál

2006. július 29-30. között immáron harmadszor kerül megrendezésre a Balaton Régió Bringafesztivál.
Ki ne szeretne árnyas fák tövében bringázni, közben beszippantani a friss levegőt, megmutatni gyermekének, unokájának az erdő élővilágát! Mindezt a szervező Sportaktiv bt (Mountainbike maraton versenyek rendezője) és a vendéglátó települések Kislőd-Városlőd- Úrkut-Öcs-Pula jóvoltából mi is megtehetjük. A magyar mountainbike sport 15 éves múltra tekint vissza. A hegyikerékpározás a meglévő természeti utakat, ösvényeket használja.


Évente 20-25 ezer azoknak a száma, akik elindulnak kerékpáros rendezvényeken, és több százezer, akik minden nap kerékpároznak. A környező országok példáját követve Magyarországon is ki kell alakítani a kerékpáros-turizmust.

 

A múlt, ami már történelem.

 

A fesztivál alapgondolata három évvel ezelőtt született meg, amikor a Művészetek Völgyében zajló fesztivált csak kerékpárral volt érdemes megközelíteni. Bicajjal minden könnyebb, hiszen még parkolóhelyet sem kell keresni.

A gondolat fantasztikusnak bizonyult, hiszen a tettek következtek és az elmúlt két évben Öcs települése helyett adott a rendezvénynek.

A tavalyi év során annyi résztvevő érkezett, hogy a település infrastuktúrája, szálláskapacitása nem tudta kiszolgálni az ide látogatókat, így új versenyközpont után kellett nézni.

 

A verseny központja Kislőd lett.

 

A Bakony és a Balaton régió összekapcsolásával olyan településeket ismerhetnek meg az idelátogatók, amelyek eddig nem kerültek a szemünk elé. A Veszprém megyében élők ismerhetik a nevüket, hiszen autóval jártukban-keltükben elsuhannak a falutáblák mellett.

 

A versenyek a már jól ismert gyermek-maraton-nosztalgia futamokból állnak.

Gyermekeink egészséges életmódra-mozgásra való nevelése mindenki számára nagyon fontos. A szervezők nekik, egy teljesen belátható 1 km-es körpályán, ugratókkal, sok kanyarral, technikás pályát építettek, amely szórakoztató is egyben.

 

A nosztalgia futam immáron hagyománnyá vált és ide minden falusi bicajost szeretettel várnak. Nem kell mást tenni, mint előszedni az elfeledett bicajokat a nagymami padlásáról, és

már versenyképessé is válunk.

 

A jó kondiban lévők a vasárnapi maratonon indulhatnak, erdőt-mezőt és a Kab-hegyet  megkerülve. Ez az egyik legjelentősebb nyári sportesemény, amely azoknak a  szabadidőkerékpárosoknak  is szól, akik színvonalas rendezvényen szeretnének részt venni a családjukkal együtt.

 

Futamok:

2006.07.29 szombat

16.00 óra Bakony Kupa-Gyermekverseny

Korosztályonként induló versenyek.

 

18.00 óra Nosztalgia-Retro Futam

Hagyományos, falusi bicajos, hagyományörző futam.

 

2006.07.30. vasárnap

11.00 óra Balaton-Régió Mountainbike Maraton Verseny

Rövid táv: 30 km (Kislőd-Úrkut-Városlőd-Kislőd)

Hosszú táv: 60 km (Kislőd-Úrkut-Öcs-Pula-Kab-hegy-Úrkut-Városlőd-Kislőd)

 

A sportversenyek mellett, a helybeli tehetséges fiatalok szórakoztatják a résztvevőket az esti zenés bulin.

 

A kibontakozó jövő

 

Somogyi Anna, Kislőd polgármesterasszonyának tájékoztatása szerint a kistérség megtalálta azt az utat, amellyel a turistákat a környékre csábíthatják. Ebben a Sportaktiv bt megkeresésének is nagy szerepe volt. 7 település összefogásával megalakult egy Sport-turisztikai egyesület, amely a jövőbeni feladatának tekinti a sport-turizmus, rekreáció fejlesztését.

 

Reméljük, hogy a fejleményekről Szerkesztőségünk is tájékoztatást adhat.

 

További információk: www.sportaktiv.hu, www.kislod.hu, www.varoslod.hu


Forrás: Fittség.hu