Menü

2007.06.22.     Hozzászólás 0

2010-ben Budapest indítaná a Tour de France-t

A Tour de Hongrie főszervezője, Eisenkrammer Károly is megerősítette a hírt, miszerint Budapest beadta jelentkezését a 2010-es vagy a 2011-es Tour de France kerékpáros körverseny rajtjára.


Budapest mellett Rotterdam, Ultrecht, Liege, Düsseldorf, Lugano és Firenze is szívesen lenne házigazdája az első két napnak, úgyhogy még koránt sincs semmi eldőlve. Anniy bizonyos, hogy Demszky Gábor főpolgármester, Krizsanits János, a Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöke, valamint Eisenkrammer Károly közös levelet küldött a Tour de France vezetőinek, melyben Budapestet javasolják a verseny első hétvégéjének megtartására.

Az eddigi tapasztalatokból kiinulva mintegy 3-3,5 milliárd forint lenne egy prológ és egy szakasz megtartásának költsége, de ha minden jól megy, már egy nap alatt megtérül a beruházás. Az elképzelések szerint az első napon egy 7 vagy 14 km-es egyéni időfutamot tartanának, amelyen közel 3 órás garantált közvetítéssel világszerte több milliárdan látnák Budapestet, míg másnap budapesti rajttal lehet közelíteni Franciaország felé, például Pozsony vagy Bécs bevonásával.

Közben a Tour de France szervezői hétfőn bejelentették, hogy a 2009-es rajtnak Monaco ad otthont.

- Mozgásvilág.hu -