V. BALATON MOUNTAINBIKE MARATON

2002/05/02

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

V. BALATON MOUNTAINBIKE MARATON
IDŐPONT: 2020. MÁJUS 2.
HELYSZÍN: BALATONFÜRED, BALATON SZABADIDŐ ÉS KONFERENCIA KÖZPONT

A szezonnyitó hegyikerékpáros maraton 2020. május 2-án, Balatonfüreden kerül megrendezésre.

Blalatonfüred
2002-05-02
Hirdetés
balaton maraton
V. BALATON MOUNTAINBIKE MARATON-1

V. BALATON MOUNTAINBIKE MARATON - Kiírás

Egy remek bringás hétvégét tölthettek el velünk!

2020 – ban három napos ünnep ez a hétvége. A hagyományoknak megfelelően a versenyt megelőző nap, május 1-én gyerekversenyt szervezünk, míg vasárnap – a NAGY ESEMÉNYT követően – egy családi túrára invitálunk Benneteket levezetésnek.

Jelentős fejlesztés lesz idén, hogy új, minden igényt kielégítő színvonalas versenyközpontja lesz az eseménynek! A rajt – cél területnek a balatonfüredi Balaton Szabadidő és Konferencia Központ ad otthont. Itt a résztvevők igénybe vehetik a Sportcsarnok meleg vizes zuhanyzóit, kulturált mosdó, WC, öltöző helységeket és színvonalas étterem (kedvező árakkal, NO MŰANYAG) áll rendelkezésre. Az eredményhirdetés helyszíne világszínvonalú, most elkészült, fedett színpadon lesz. A kényelmes parkolást két aszfaltos parkoló biztosítja. Extra szolgáltatás, hogy közvetlenül a Szabadidő Központ mellett lévő uszodát a versenyzők kedvezményesen vehetik igénybe a verseny után.

Az új verseny központ miatt természetesen a pályanyomvonalat is módosítjuk és Balatonszőlős felöl fognak beérkezni a kerékpárosok a célba.

A pálya régi és új szakaszai, látványos vidéki tájakon visznek keresztül. Balatonszőlős és Hidegkút mellett Pécselyen, Barnagon és Vászolyon is áthalad a mezőny. Itt szurkolói zónákat alakítunk ki, ahová a közönség, a barátok, a családtagok, a csapattagok pár perc alatt oda érhetnek kisforgalmú közúton autóval és buzdíthatják a versenyzőket.

A Balaton MTB Maraton 2020-ban is a Top Maraton sorozat első állomása lesz.

A Top Maraton Sorozatot olyan mountainbike maraton rendezők hozták létre, akik 25 évvel ezelőtt a hazai hegyikerékpáros sport megalapozói közé tartoztak.
Az elmúlt 15 év Top Maraton versenyein több mint 100 ezren vettek részt. Tudomásunk szerint ez a sorozat Európában is egyedül álló, amely ennyi ideig megtartotta a rangját.

A sorozat 2020 – ban 4 állomásból áll:
Balaton MTB Maraton, Crosskovácsi Maraton, Bükk Maraton, Mátra Maraton

Mindegyik versenyen 4 táv van. A Magyar Kerékpáros Szövetség hivatalos szabályzata szerint zajlanak a versenyek egységes pontszámítás szerint. Minden állomás eredménye beleszámít a közös értékelésbe és hagyományosan minden év végén egy gála díjkiosztón köszöntjük a díjazottakat.

Nagyon fontos számunkra a kerékpáros turizmus és a családi kerékpározás népszerűsítése. Több kapcsolódó program elem is ezt a célt szolgálja, gyerekverseny, családi túra, futóverseny.

A többi versenyről információ elérhető a http://www.topmaraton.hu/ oldalon.

 2020 – ban jelentős fejlesztések történnek mind a 4 táv nyomvonalában. Új látványos pályaszakaszokat jelölünk ki csodás természeti környezetben.

A távok struktúrája, 15 – 25- 45 – 65 km, továbbra is marad. A 45 és a 65 km – es táv közepes nehézségi fokú, technikás, de végig tekerhető, változatos, szórakoztató élményt nyújt a résztvevőknek. Több rövid, de meredekebb mászással bővül, így még izgalmasabb lesz a pálya.

A 15 és a 25 km – es távot továbbra is ajánljuk azoknak, akik még nem indultak hegyikerékpáros maratonon, de szívesen kipróbálnánk, hogy milyen is egy ilyen pálya. Természetesen nagy szeretettel várjuk az aktív versenyzőket is, akiknek kiváló felkészülés ez a szezonnyitó maraton az egész éves verseny évadra.

 

Mind a 4 táv versenyzői a Balaton-felvidék hangulatos, mesés vidékén tekerhetnek végig, érintve Balatonszőlős, Hidegkút, Pécsely, Vászoly, Barnag kis falvait. Csodálatos természeti értékeket ismerhetnek meg a kalandra vágyó kerékpárosok. A pálya több pontjáról szemet gyönyörködtető kilátás tárul elénk a Balatonra. A különleges természeti látványosságok, változatos erdei tájak, a hangulatos kis települések, a boros pincék, szőlőültetvények igazi balatoni hangulatot kölcsönöznek a versenynek. Biztosak vagyunk benne, hogy aki részt vesz a versenyen hamarosan visszatér egy jó túrázásra, családi aktív kikapcsolódásra.

2020 – as Balaton MTB Maraton után 1 héttel itt Balatonfüreden is el fog haladni a GIRO d’Italia verseny mezőnye. Ebből az alkalomból május 3-án, vasárnap egy túrát szervezünk, ahol neves volt kerékpár versenyzők felvezetésével ingyenes kerékpáros túrán lehet részt venni, követve a GIRO mezőnyének útvonalát Balatonfüred – Tihany – Aszófő szakaszán. Ezzel a programmal is szeretnénk népszerűsíteni a hazai kerékpározást minden szakágban.

 A verseny fő célja:

Népszerűsíteni a hegyi, és terepkerékpáros turizmust a Balaton térségében.

A verseny fővédnöke Dr. Bóka István Balatonfüred Polgármestere.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Főrendező: Havasi Tímea
Versenyigazgató: Harangvölgyi András

 

Rendezőség a változtatás jogát fenn tartja!

A VERSENYRE ELŐNEVEZNI A ODIN HONLAPON LEHET!

 

V. BALATON MOUNTAINBIKE MARATON - Nevezés

Nevezési díj:
· 2019. december 1. – 2020. április 2. Póló nélkül 7.500.- Ft
· 2019. december 1. – 2020. április 2. Pólóval 8.500.- Ft
· 2020. április 3. – 2020. április 28. Póló nélkül 9.000.- Ft
· 2020. május 1 – 2. Helyszíni nevezés Póló nélkül 10.000.- Ft

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Hirdetés
Hirdetés