Tekerj, hogy segíthess!

Tekerj, hogy segíthess!

2017/05/26

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

1 km = 3 gyerek napi étkezése

1055 Budapest, Szabadság tér
2017-05-26 - 2017-05-27
Hirdetés
Tekerj, hogy segíthess!
Tekerj, hogy segíthess!-1

Tekerj, hogy segíthess! - Kiírás

Helyszín: 1055 Budapest, Szabadság tér - Belvárosi Fesztivál
Időpont: 2017. május 26-27. (péntek – szombat)

Május utolsó hétvégéjén ismét együtt tekerhetünk a hátrányos helyzetű gyerekek étkezéséért: a 2016-os sikeres programot követően idén a budapesti Belvárosi Fesztiválon lendül akcióba a Budapest Bike Maffia (BBM) és Cofidis.

A koncepció a tavalyihoz hasonló: a görgőkre szerelt bicikliken megtett minden egyes kilométer után három rászoruló napi étkezését biztosítják a szervezők.

A nyáriszünet alatt, amikor nincs az iskolai étkeztetés, sok gyermek nem jut megfelelő mennyiségű és minőségű ételhez, és időszakosan vagy rendszeresen éhezik. Hazai felmérésekből kiderült, hogy 36–54.000 tehető a gyerekek száma, akik számára a napi háromszori étkezés nem biztosított Magyarországon.

*A Tekerj, hogy segíthess! program elsődleges célja, hogy felhívja a figyelmet erre az össztársadalmi problémára, valamint, hogy támogatást gyűjtsön a rászorulóknak. A résztvevők kerékpárokra pattanva, rövidtávon tehetik próbára a gyorsaságukat, és versenyezhetnek görgőkre szerelt bicikliken, tavaly 1365 gyermek napi étkezését tekerték össze a résztvevők.

A programot a Belvárosi Fesztivál keretein belül rendezik meg, így a koncertek mellett, most akár egy km letekerésével járulhatunk hozzá három gyermek napi étkezéséhez.

Tekerj, hogy segíthess!
Tekerj, hogy segíthess!-2

Tekerj, hogy segíthess! - Nevezés

Nevezés nincs, csak gyere el a helyszínre!

Tekerj, hogy segíthess!
Tekerj, hogy segíthess!-3

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!