I bike Budapes bringás felvonulás Esemény

2024/04/20

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Tekerj át a városon úgy, ahogy máskor nem lehet! Olyan Budapestet szeretnénk, ahol mindenki biciklire tud ülni, és nem csak ezen a napon. Mert ahol jó bringázni, ott jó élni.

Budapest, Népliget, Soó Miksa sétány
2024-04-20 - 0000-00-00
Magyar Kerékpárosklub
+36 1 315 0590
info[a]kerekparosklub.hu
Hirdetés

Kiírás

I bike Budapes bringás felvonulásimg

Az I bike Budapest nem csupán egy bringás felvonulás, azért bringázunk át több ezren a városon, hogy olyan város legyen Budapestből, ahol mindenki bringára mer ülni! 

Indulás: 15:00, Népliget, Soó Miksa sétány

Útvonal: Népliget – Üllői út – József körút – Petőfi híd – Valdemar és Nina Langlet rakpart – Döbrentei tér – Attila út – Alagút – Széchenyi Lánchíd – Széchenyi István tér – József Attila utca – Andrássy út – Hősök tere – Városliget, Napozórét

Bringaemelés: kb. 17:00, Városliget, Napozórét, a menet végének érkezésével.

Olyan útvonalat találtunk ki, ahol a lehető legtágasabb tereken, torlódások és a város közlekedésének aránytalan zavarása nélkül tekerhetünk végig, de kiállásunknak mégis van ereje. Önkéntes rendezőink segítik a forgalmas keresztező útvonalak mentén a közösségi közlekedés, az autók és zebrákon a gyalogosok átengedését.

A felvonulás rendőrség által biztosított, lezárt útvonalon halad végig. 

Idén visszatér az I bike mini! Csináljunk olyan várost Budapestből, ahol minden GYEREK bátran és biztonságban BRINGÁZHAT!

A menetet Désirée Bonis, a Holland Királyság magyarországi nagykövete fogja megnyitni, mert a világ legbringásabb országa több mint 10 éve segíti a magyar kerékpáros fejlődést és az I bike Budapest felvonulást.

Idén a Dán Királyság magyarországi nagykövetsége is támogatóként csatlakozik az ország legnagyobb bringás felvonulásához!

Programok a felvonulás előtt, közben, után:

Csillagtúra
Tekerj a starthoz csapatosan! Csatlakozz helyi csoporthoz, vagy szervezd meg te! Ha ilyet szerveznél, akkor legyen 3-4 rendezőtársad, és küldd el nekünk a Facebook-eseményt útvonallal, aztán mindenképp légy ott! Részletek a 'Jelentkezés' gombra kattintva, a Facebook-esemény leírásában!

Piknik & zene a Városligetben, a Napozóréten
Pokróc, kaja, frizbi, labda nálad, a bringaemelés előtt és után is tiéd a rét.

Mi az esemény célja?

Ahol jó bringázni, ott jó élni.

A bicikli a legegyszerűbb, leggyorsabb, legszabadabb közlekedési eszköz. Ahol sokan bringáznak, ott jobb a levegő, biztonságosabbak az utcák, kisebbek a torlódások az utakon, és kisebbek a sorok a rendelőkben. Ezt úgy érhetjük el, ha gyerekektől idősekig mindenki kényelmesen el tud bringázni ahova éppen szeretne.

A Magyar Kerékpárosklubnál egy olyan jövőért dolgozunk, ahol gyerekek, felnőttek és idősek is élvezhetik a biciklis közlekedés előnyeit. Az I bike Budapesten egy napra olyan várost csinálunk, ahol mindenki bringára tud ülni. Szeretnénk, ha az év minden napja ilyen lenne!

KITELEPÜLŐK:
Budapest Bike Maffia: szörp & szendvics:
A rászorulókat segítő bringás csapat idén is szendvicsekkel és üdítővel készül, amit adományért cserébe lehet elfogyasztani.

Heti Betevő: szendvics & sütemények & limonádé
Ismerd meg közelebbről a Heti Betevő tevékenységét, és fogyassz finom sütiket és szendvicseket adományért cserébe!

HungAIRy: játékok & ajándékok
A Városháza Klíma- és Környezetügyi Főosztálya a HungAIRy projekt keretében helyszíni tanácsadással, játékokkal, ajándékokkal készül a levegő-tisztaság védelem, komposztálás, környezetbarát fűtési és közlekedési módok témákban.

AFTER:
I bike Budapest after a RAKPARTON.

Hogyan segíthetsz?
Hívd meg az ismerőseidet!
Terjeszd a Facebook eseményünket, hívd el a barátaidat! Linkeld be az eseményt közösségeidbe, Facebook csoportjaidba, küldj programajánlót a levelezőlistáidra!

Legyél rendező!
350 önkéntesre van szükségünk, a felvonulást nem tudjuk megtartani nélkületek.
Jelentkezz a honlapunkon! 

Plakátolj:
Tegyél ki plakátot a közeli bringaboltban, egyetemeden, kollégiumodban, irodaházadban, kedvenc kávézódban, szórakozóhelyeden vagy kocsmádban!

Ossz matricát!
Adj matricát a forgalmas bringautakon közlekedőknek! 

FOTÓZZ, VIDEÓZZ, MUTASD MEG!
Küldd el az eseményen készült videóidat az ibikebudapest@kerekparosklub.hu címre, vagy a Facebook-oldalunkra, közösségi videót vágunk belőle!

Küldd el fotóalbumaid linkjét is, hogy megoszthassuk!

NEM SZERETNÉNK:
Tilos kereskedelmi tevékenységet folytatni, reklámozni, pártpolitizálni. Az esemény a bringázásért van, önkéntesek szervezik, tartsd tiszteletben!

Ne szlalomozz a többiek között, figyelj a rendezőkre!

I bike Budapes bringás felvonulás-2
I bike Budapes bringás felvonulás-2

Figyelmeztetés! Ez az esemény már lezajlott!

Hirdetés