Menü

2006.08.25.     Hozzászólás 0

Tengeri kajak túra-Mazuri tavak

Kedves Barátunk!

Hat napos kalandra hívunk!


Tengeri kajak túra-Mazuri tavak, Krutyina, Lengyelország, 2006. szeptember 15-21.
Ha még nem voltál szerelmes, akkor azért, ha már voltál szerelmes, akkor meg azért kell eljönnöd a Mazuri tavakhoz, mert ez szerelem lesz első látásra. Sokféle arcát mutatta már az ősz, de amit itt fogsz látni, az valami egészen más. Emberrel nem fogsz találkozni, csak azok a "fránya hattyak", erdők, nádasok, fenyvesek. Egy elfelejtett mese az egész tóvilág. Az ősz csak a bátraknak mutatja magát, akik vízreszállnak, dacolva a hűvös éjszakákkal...De  megéri. Hat nap a rengetegben... Apró csatornák, kis patakok, tavak,  nádasok...  Vízimadarak, hód.

Indulás: szept. 15. Reggel 6 óra Hősök   tere

Az első nap (szept.15.) utazás, irány Sorkvitty. Itt tábort verünk, és  reggel irány a víz! Öt napon keresztül barangolunk a Sorkvity-Babieta-Ukta  vonalon  lefelé a folyón. A felszerelésünk nagy részét (sátrat, derékaljat...) a kisbuszunk fogja szállítani, ezért csak napi kis csomagokkal fogunk  mozogni a vízen. A napi távok 13-18 km hosszúak. Mivel az évnek ezen szakaszában már a kempingek nem mindegyike működik, ezért saját kis sátrainkra és a természetre bízzuk magunkat. Szeretünk a szabadban aludni!

Hazaérkezés: szept.21. az esti órákban.

Fontos tudnivalók: A túrára olyan résztvevőket várunk, akik tisztában  vannak a szabadban tartózkodásból fakadó "kellemetlenségekkel", nehézségekkel,  illetve részt vettek már hasonló "vadcampinges" túrákon. A túra útvonalát meghatározza az időjárás. A távolságok mindenki számára teljesíthetők, a túra  teljesítése nem igényel komoly fizikai felkészülést, de a nap végére mindenki el fog fáradni. Aki nem, az csalt...

Az éjszakákat a szabadban töltjük, ahol  nincs víz, sem villany... Sem tévé. 100 % vadcamping. Minden résztvevő hozzon magával sátrat és camping felszerelést (hálózsák, derékalj, lámpa, kulacs, meleg  ruha, tisztasági csomag... stb.) Az időjárás okozhat meglepetéseket, minden résztvevőt kérünk, hogy ezt tartsa szem előtt!

Mindenki számára  biztosítunk vízhatlan felső ruházatot.

Az "expedíció" jellege miatt a résztvevők száma korlátozott!! A túra  minimum 7 fővel indul! A jelentkezőknek egy vetítéssel, csendes sörözgetéssel  egybekötött tájékoztatót tartunk az indulás előtti héten.

A részvételi díj: 45.900 Ft/fő mely tartalmazza a túravezetést,  felszerelések bérlését (tengeri kajak, mentőmellény, lapát, spricó, vízhatlan zsák,  vízhatlan kabát, neoprén kesztyű), utazási költséget, a túráról készült nagy  felbontású képeket cd-n. Utazás a NWS vidám kisbuszával.

Részvételi szándékotokat minél előbb jelezzétek az alábbi telefonszámon,  vagy az  info@noworks.hu címen. 06-30-20-32- 404

Üdv: Nws csapat