Menü

2007.05.09.     Hozzászólás 0

mkksz.hu

Települések közötti Sárkányhajó Bajnokság

2007. június 2. - július 22.
Álljon rajthoz minél több magyar település a szeptemberi 15. Maraton Kajak-Kenu Világbajnokságon Győrben.

A kajak-kenu népszerűsége kevés országban éri el a hazait, sportágunk a versenysikereken túlmenően is ezreket vonz a különféle magyar vizekre. Szeretnék, ha ez a népszerűség az újabb hazai világbajnokság évében tovább növekedne, ha sikerülne sportágunk szépségeivel minél több embert megismertetnünk, ha a 2007-es év ismét a kajak-kenu éve is lehetne Magyarországon.

Ezért a Magyar Kajak-Kenu Szövetség települések közötti Sárkányhajó Bajnokságot rendez, amelynek döntőjére szeptember 8-9-én, a Maraton Kajak-Kenu Világbajnokság keretében kerül sor. Úgy gondoljuk, a Sárkányhajó Bajnokság minden település számára egyedülálló lehetőséget nyújt a megmutatkozásra, s hogy a települések között zajló sportszerű küzdelemnek csak nyertesei lesznek, végeredménytől, helyezésektől függetlenül. Szeretnénk, ha településeteken lévő szakosztályok is bekapcsolódnának a Sárkányhajó Bajnokság csapatainak szervezésébe, s ezzel hozzájárulnának a verseny sikeréhez, a kajak-kenu sport népszerűsítéséhez. Úgy gondoljuk, hogy e verseny nem csak a sport elismertségét, de a helyi kajakkenu szakosztály hírnevének növelését is szolgálhatja, a sportélet felelevenítését is segítheti.


Mit kell tennetek a siker érdekében?


Településeteken szervezzetek húsz fős csapatokat, akik szívesen képviselik lakóhelyeteket a Sárkányhajó Bajnokságon, s akik nevükben viselik településetek nevét, felkészülnek, megküzdenek a többiekkel, és learatják a részvétel, illetve a győzelem elismerését. Fontos, hogy egy település akár több csapattal is nevezhet. A lényeg csupán annyi, hogy minden csapat nevével azonosíthatóan az adott településhez kötődjön. Reméljük, hogy segítségetekkel minél több település és csapat jelentkezik a bajnokságra, hogy szeptemberben a döntőn Csabai Edvin, Györe Attila, Csay Renáta, Salga István és a többi magyar maratoni kajak-kenus által „bejáratott” célvonalon elsőként fusson át a Sárkányhajó Bajnokság döntőjében!


Általános szabályok:


A Magyar Kajak-kenu Szövetség által szervezett Sárkányhajó Bajnokság kvalifikációs rendszerben zajlik. A döntőbe jutás jogát a régiós elődöntőn lehet megszerezni. A világbajnokságon megrendezésre kerülő döntőben 8 csapat képviselheti települését, illetve kerületét.


A régiós elődöntők időpontjai és nevezési határideje
Duna-régió elődöntő (Velencei-tó) 2007. június 3.
Nevezési határidő: 2007. május 30. 1700 óra


Tisza-régió elődöntő (Szeged, Maty-ér) 2007. június 10.
Nevezési határidő: 2007. május 30. 1700 óra


Budapesti-régió elődöntő (Velencei-tó, Sukoró) 2007. július 22. (itt lesz a sárkányhajó OB is, „SÁRKÁNYJHAJÓ NAP”) CIVILEK, ÉS „PROFIK”


Nevezési határidő: 2007. július 14. 1700 óra
Nevezési cím: Magyar Kajak-Kenu Szövetség, 1138 Budapest, Latorca u. 2.
e-mail: verseny@mkksz.hu
Fax: 06-1-465-0095


A versenyeken kizárólag a szervezők által biztosított a sárkányhajókban lehet indulni.


A versenyek minden esetben 200 méteren kerülnek megrendezésre.
A bajnokságon egy hajóegységben az alábbi létszám nevezhet
(alsó korhatár a betöltött 16. életév)


20 fő legénység (minimum 8 nő, 12 férfi)
1 fő dobos


A benevezett hajóegységekben legfeljebb 4 női - és 6 férfi versenyző rendelkezhet a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által kiállított 2006. évi versenyzési engedéllyel.

A kormányost a szervezők biztosítják!


Nevezési díj: 10 000 Ft csapatonként (500 Ft/fő)
A nevezési díjat a nevezési határidőig kérjük befizetni.
Átutalással: Magyar Külkereskedelmi Bank Rt. 10300002 – 20109651 – 00003285 számú számlaszámra, vagy személyesen az MKKSZ pénztárába.


Nevezési lapok letölthetőek a www.kajakkenusport.hu oldalról.


Jó felkészülést kívánunk!