Menü

2007.06.28.     Hozzászólás 0

Magyar Sárkányhajó Fesztivál

Fő sárkányok, sárkány jelöltek figyelem!
Július 21-22-én a Magyar Kajak-Kenu Szövetség szervezésében megrendezésre kerül az első Magyar Sárkányhajó Fesztivál Sukorón.

Az amúgy is jó hangulatú és látványos Masters bajnokság keretében került megrendezésre az első Magyar Sárkányhajó Fesztivál az MKKSZ szervezésében. A programban budapesti amatőr csapatok, cégek, egyesületek mérkőznek egymással.

A tét nem kicsi, a települések közti amatőr bajnokság legjobbjai lehetőséget kapnak arra, hogy több ezer ember előtt versenyezzenek a Győri Maraton Világbajnokságon szeptemberben.
A verseny mellett szórakoztató programok, ugrálóvár, kreatív gyerek programok, sztársportolók várják az érdeklődőket és családtagjaikat.

A kívülről is látványos sárkányhajóban részt venni is életre szóló élményt jelent. A kis lapátokkal a dobszót figyelve meglehetősen gyors iramban kell evezni és mindezt 19 versenytársunkkal. A nagy, böszme hajó a rajtpisztoly eldurranása után meglepő fürgeséggel képes elindulni, annyira, hogy aki nem készül fel elégg, akár hátra is eshet a hirtelen gyorsulástól - persze nem velem történt meg, csupán "hallottam róla".

- Mozgásvilág.hu -