Menü

2007.07.23.     Hozzászólás 0

Látványosabb, közönségszórakoztató kajak-kenu viadalok

A Magyar Kajak-kenu Szövetség javaslatára a világbajnokságok történetében most debütál az új lebonyolítási rendszer. A kajakosok és kenusok több kört teljesítenek, így több futószakasz és vízi csata zajlik majd közvetlenül a nézők előtt - Győr belvárosában.


Szintén változás, hogy külön rajtol el a női kajakos és a kenus, valamint a férfi kajakos mezőny: az előbbiek 11 óra 15 perckor rajtolnak, utóbbi 14 óra 30 perckor (a hagyományoknak megfelelően szombaton az egyes döntőket, vasárnap a páros finálékat rendezik).

A nézők kiszolgálására, szórakoztatására is különös figyelmet fordít a Kadler Gusztáv SZB elnök vezette szervezői csapat: a versenyt egy 50 négyzetméteres kivetítőn követhetik nyomon a szurkolók, míg a futamok között Veres Zoltán Európa-bajnok műrepülő pilóta szórakoztatja majd a megjelenteket.

Miként a MOL Világkupán, ezúttal is új, önálló arculatot dolgozott ki a vb-re az MKKSZ. A múlt héten újabb két Európa-bajnoki címmel gazdagodó (egyébiránt győri) Csay Renáta lesz látható a hivatalos honlapon, az óriásplakátokon, a szórólapokon és a belépőkön.

Az eseményt kiemelten támogatja Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata.

- mozgásvilág - 

Ajánló