Menü

2011.05.12.     Hozzászólás 0

seakayaking.hu

Kajakkal és kerékpárral! Balaton Duatlon a Balaton felvidéken!

15 km evezés a Sajkodi öbölben és 45 km tekerés a Balaton Felvidék legszebb dombjain.

Új verseny indul a Balatonon. Kajak-kerékpár duatlon versenyt indít a seakayaking.hu, a Balaton Maraton 50 extrém hosszú távú evezős verseny szervezője. Balaton Duatlon néven egy olyan versenyt álmodtak meg, ahol profik és amatőrök, egyéniben és váltóban mérhetik össze tudásukat.

Balaton Duatlon, /2011 június 18-19./

Nyár elején szervezzük első kajak-kerékpár duatlon versenyünket, melynek nem titkolt célja a két sportolói közönség megismertetése egymással, és mindkét sportág népszerűsítése. Ez a két sport annyira kiegészíti egymást, hogy mellette már csak futni – úszni - erősíteni kell és kész a heti edzésprogram.  :-)

Hagyományteremtő céllal rendezzük első kajak/kenu-kerékpár duatlon versenyünket.

Itt kiderül ki a legfittebb evezős és kerékpáros, kiderül kik a gyorsabbak a bringások vagy a kajak-kenusok.

 

Egyszerű, de embert próbáló nyomvonallal készültünk mindkét versenyszámban. 15 km evezés a Sajkodi öbölben és 45 km tekerés a Balaton Felvidék legszebb dombjain. A kerékpár rész országúton zajlik majd, hogy minél többen el tudjatok jönni (a mountisok feldobnak egy vékony kereket, fixálják a telót és már mehet is a fitnesz), országúti bringásoknak meg egyértelmű. A táv kiválasztásánál összevetettük a profik átlagsebességeit kajakon és bringán és így jött ki a 3x-os szorzó.

De nézzük a programot kicsit bővebben:
júni. 18. szombat:
15 km kajakozás után 45 km országúti kerékpározás vár a résztvevőkre, mely teljesíthető csapatban és egyéniben. Tömegrajttal indul az evezős táv, majd egy gyors depózás (öltözés, váltás) után jön a kerékpár. Váltó és egyéni kategóriák valamint egyéni és csapat kategóriákat hirdettünk.

júni. 19 vasárnap:
Viharnap vagy kajak teszt lehetőség. Epic és Kayakpro kajakok tesztje.

Időpont: 2011. június 18-19. /vasárnap viharnap/
Helyszín: Balatonudvari - strand
Eligazítás: 10.00
Rajt: 11.00
Szintidő: 5 óra
Eredményhirdetés: 16.00
Evezés táv: 15 km
Kerékpár táv: 45 km
Versenyiroda nyitva tartása: júni. 18. szombat 7.00-tól

 

Verseny rövid leírása
11.00-kor közösen rajtol a mezőny Udvariból, első szám az evezés.
Az evezés a Sajkodi öbölben Udvari és a Club Tihany között zajlik. Érkezési sorrendben a versenyt nem megszakítva a depóban lehet váltani és indulni a kerékpáros részre. Az óra nem ál meg csak a kerékpár célba érkezése után.

Frissítésről mindenki maga gondoskodik!

Az időmérés chipes rendszerrel történik, közös rajt után, a vízből kiszállva kell a chipet regisztrálni, majd a kerékpár távon kb. 4 helyen a kihelyezett állomásoknál kell dokkolni - regisztrálni. A regisztráció ideje kb. 1 mp csak meg kell állni és az ujjadon lévő chipet behelyezni a dokkoló egységbe. 

 

81534-terkep.jpg


 
Fontos tudnivalók
A versenyen nincsenek frissítő állomások azt mindenki maga intézi.
Az evezésen nincsen mentő hajó biztosítás az evezés, mint túra van meghirdetve, nem mint verseny, mindenki a saját felelősségére indul és köteles betartani a Hajózási Szabályzatban leírtakat, (mentőmellény a hajóban kötelező).

Kerékpáron a bukósisak használata kötelező, az utak nem lesznek lezárva csak útvonal engedélyünk lesz, a KRESZ szabályait köteles minden résztvevő betartani. Minden kereszteződés ki lesz táblázva és polgárőrök segítenek majd a kereszteződésekben való biztonságos áthaladásban.

Mivel a vízen nem tudjuk megtiltani a „vizezést”, ezért egyenlőre a bringán sem tudjuk megtiltani a bolyozást.

 

NEVEZZ MOST!>>

Bővebb információ: www.seakayaking.hu

Olvass többet a témáról: duatlon