Menü

2011.08.29.     Hozzászólás 0

Red Bull

Kajak-Kenu sprint a Városligeti tavon

Több ezres tömeg előtt óriási hőségben zajlott az első Red Bull Vízisprint kajak-kenu mini regatta


Több ezres tömeg előtt kettős győzelemmel Paksy Tímea nyerte a Red Bull Vízisprint ultra rövid távú kajak-kenu sprint verseny összetett versenyét, amely a szegedi világbajnokság után egy héttel Budapest szívébe „hozta el” a kajak-kenu világ válogatott legjobbjait. A férfiak mezőnyében Molnár Péter bizonyult a legsikeresebbnek: K1-100 méteren egyéniben második, míg vegyes párosban első helyezést ért el. A leggyorsabb kenus Jevgenij Shuklin lett.

 


Fotó: RedBull 

 

Egy héttel a szegedi MOL Kajak-Kenu Világbajnokság után és az elő-Olimpia előtt, augusztus 27-én Budapest szívében, a Városligeti Csónakázó tavon mérte össze gyorsaságát a világ legjobb 32 kajak-kenusának válogatott mezőnye - többek között a verseny napján 29. születésnapját ünneplő Kucsera Gábor és a 28. életévét betöltő Ed Mckeever-, a Red Bull Vízisprint ultra rövid távú meghívásos, pénzdíjas kajak-kenu sprint versenyén. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség társszervezésében életre hívott, mindössze 100 méteres sprint verseny során négy versenyszámban (női kajak egyesben, férfi kajak egyesben, férfi kenu egyesben és véletlenszerűen összesorsolt kajak vegyes párosban) hirdettek bajnokot.

 


RedBull

 

A Red Bull Vízisprint legeredményesebb versenyzője Paksy Tímea lett, aki mind a nők kajak egyes versenyében, mind pedig a vegyes párosok küzdelmében Molnár Péter oldalán megszerezte a bajnoki címet. A több ezres tömeg előtt óriási hőségben lezajlott ultra rövid távú kajak-kenu sprint versenyen a  férfiak K1-100m-es számában Molnár Péter ellenében vívott szoros párharcban végül az angol világbajnok és idei világbajnoki ezüstérmes Ed McKeever bizonyult a leggyorsabbnak, míg a kenusok futamában szintén hatalmas párharc alakult ki, ahol a döntőben a litván Jevgenij Shuklin diadalmaskodott Bozsik Attilával szemben. 

 


RedBull

 

Ugyan a papírformát nem sikerült ma felborítanom a sprint-menőkkel szemben, de nagyon jól éreztem magam a mai versenyen, és úgy érzem, hogy sikerült az előzetes célkitűzést elérni és közelebb hozni a kajak-kenu sportot az emberekhez. Nagyon sokan kijöttek a helyszínre és szurkoltak nekünk élőben, felidézte a világbajnokság hangulatát, ahol szintén nagyszerű közönség előtt versenyezhettünk. A helyszín különleges, a mindössze 80cm-es vízmagasság miatt más technikával kellett lapátolni, ami szintén csak még izgalmasabbá tette az egyenes kieséses párharcokat” – mondta el Kucsera Gábor a verseny után. 

 

81815-asdfasdfasdf.jpg
RedBull

 

A kajak-kenu párharcok közötti betétprogramok egyik kiemelt momentuma volt, amikor Horváth Kinga Európa-és tizenháromszoros magyar bajnok mérkőzőtt meg a Storcz Botond-Horváth Gábor kajak-kettessel. A winch szerkezettel húzott wakeboard ugyan nehezített pályát kapott egy előtte keresztben elhelyezett kajak formájában, amelyet át kellett ugratnia, ám a vízi sportok extrémebb ágát űző Horváth Kinga így is gyorsabbnak bizonyult.


RedBull

Végeredmény:
K1-100m, Nők:
1) Paksy Tímea
2) Shinobu Kitamoto
3) Karen Fourneaux

K1-100m, Férfiak:
1) Ed Mckeever
2) Molnár Péter
3) Gyertyános Gergely

C1-100m, Férfiak:
1) Jevgenij Shuklin
2) Bozsik Attila
3) Nagy Péter

K2-100m, Vegyes páros:
1) Molnár Péter-Paksy Tímea
2) Gyertyánosi Gergely- Shinobu Kitamoto
3) Beé István-Hegyi Zomilla

Ez is érdekelhet: városligeti műjégpálya