Menü

2009.11.03.     Hozzászólás 0

mkksz.hu

Jövőre adják át az új kajak-kenu központot

Az idei világversenyeken kajakosaink és kenusaink 75 arany-, 50 ezüst- és 41 bronzérmet szereztek. Ám nem csak a versenysport területén alkotott nagyot a kajak-kenu sport, sokat jelent, hogy egyre szélesebb tömegeket tud megmozgatni a szabadidősport területén is.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy „befutójához” érkezett a Gubacsi Szabadidős Vízi Turisztikai Központ építése. A közel 190 milliós beruházáshoz a szövetség több mint negyvenmilliós Európai Uniós támogatást nyert el, s ennek köszönhetően is az idén tavasszal a Gubacsi-híd lábánál tökéletes otthonra lelhetnek hobbiversenyzők és élsportolók egyaránt.

 „A Gubacsi híd alatti terület működtetési jogát az államtól ötven évre kapta meg a szövetség – mondta dr. Baráth Etele a sajtótájékoztatón. – A mostani beruházással megfelelő feltételeket tudunk biztosítani a szabadidősport és a vízi turizmus számára, és természetesen az élsportolók is profitálhatnak majd a létesítmény nyújtotta lehetőségekből.”

Schmidt Gábor, a szövetség főtitkára elmondta, a szövetség létesítmény fejlesztési programjának egyik kiemelkedő bázisát reményeik szerint öt esztendő után már nullszalldósan tudják majd üzemeltetni.