Menü

2008.10.14.     Hozzászólás 0

Gyõri nagytakarítás kajak-kenusokkal

A győri kajak-kenusok több éve tartó hagyománya idén városi összefogássá nőtte ki magát, hiszen gyerekek, felnőttek, civilek és politikusok, sportolók és edzők együtt dolgoztak Győr tisztaságáért.

A Graboplast Gyõri Vízisport Egyesület kajak-kenusai már több esztendeje évente legalább egy alkalommal nagytakarítást tartanak a folyópartokon, hogy az ott összegyûlt szeméttõl tehermentesítsék a környezetet. Idén városi összefogássá nõtte ki magát az akció, hiszen gyerekek és felnõttek, civilek és politikusok, sportolók és edzõk együtt dolgoztak Gyõr tisztaságáért.

 

A reggeli ködben az Aranyparton volt a gyülekezõ, ahonnan több százan indultak zsákokkal takarítani. Órákkal késõbb az összegyûjtött lomokat az edzõk motorcsónakokkal vitték a kiindulási helyre, a kialakult szemétdombon pedig minden megtalálható volt: autógumi, ágy, televízió, hûtõszekrény, temérdek mûanyagflakon és még számtalan más hulladék.

 

Munka után a résztvevõk a jól megérdemelt bográccsal, valamint csokoládéval csillapíthatták éhségüket. Remélhetõleg a következõ esztendõkben már kevesebb „kinccsel” és gyorsabban térnek vissza a takarításban serénykedõk.

Olvass többet a témáról: akció, kajak-kenu